Veljača 18, 2021 2729

Predizborna SMICALICA br.1 - ukidanje prireza poreza na dohodak

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Svjedoci smo najave ukidanja prireza poreza na dohodak od strane vladajuće garniture Grada Vodica.
Najavljeno kao spasenje, a zapravo smicalica.

Naime, zbog niske stope razvijenosti i niskih mjesečnih primanja, poreznih olakšicama  i povećanja neoporezivog dijela plaće velika većina naših sugradana nisu uopće obveznici poreza na dohodak pa tako ni prireza poreza na dohodak. Njima takva mjera ne znači ništa i ne donosi ništa. Većina obrtnika i poduzetnika su 2020.godinu završili s gubitkom, a jednako je krenula i 2021.godina. Njima takoder ova mjera ne znači ništa. Znači većini ne znači ništa.

E sad, takva mjera znači onima zbog kojih je i donesena. To su svi oni koji imaju sigurna i visoka primanja. Da budemo iskreni, ukidanje prireza najviše ide u prilog čelnicima, direktorima, ravnateljima i ostalim na visoko plaćenim radnim mjestima. Njima će primanja rasti. Što veća primanja, veći rast. 

Dakle, ukidanje prireza ide u korist dobrostojećim članovima društva sa sigurnim i visokim primanjima, dok radnicima i umirovljenicima ništa, obrtnicima i poduzetnicima ništa.

Umjesto prireza kojega se predizbornom smicalicom vladajući odriču, da bi oni što imaju imali još više, možda su trebali ta sredstva preusmjeriti onima koji nemaju, onima koje je kriza pokosila, onima koji su ostali bez radnih mjesta ili malim iznajmljivačima.Što mislite???

Ipak, treba priznati da su ovim potezom malim iznajmljivačima osigurali “veliku” uštedu od 18 kuna (slovima: osamnaestkuna) po ležaju godišnje, ali ostalih 650 kuna za boravišnu pristojbu i paušal poreza na dohodak po ležaju godišnje ostaje im za platiti, a rezervacija nema, predsezone nema, glavna sezona je upitna. Čak je na snazi ostala promjena kojom je uveden paušal po ležaju za turističku članarinu koju će iznajmljivač plaćati neovisno o prihodima. Koga briga što nema noćenja i prihoda. 

Obrtnicima i poduzetnicima ostaje za plaćanje porez na potrošnju kojeg treba ukinuti jer njegovim ukidanjem umjesto ukidanja prireza postigli bi opstojnost našeg realnog sektora, ali izgleda da takva mjera nije bila opcija. Ukidanje prireza im je milije i draže.ZAOKRET 2021 nema alternativu!

S poštovanjem,
Ivica Slavica

OBJAVU SPONZORIRA LOZA NL/MOST NL VODICE

Poslijednja izmjena dana Utorak, 23 Ožujak 2021 13:12
djelomob1.jpg