Travanj 02, 2021 1361

Ministrica Tramišak u Šibeniku uručila 19 ugovora i sporazum u vrijednosti 4,2 milijuna kuna

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

U radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji u četvrtak je boravila ministrica Regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak gdje je predstavnicima jedinica lokalne samouprave Šibensko-kninske županije uručila 19 ugovora i sporazum.

Radi se o ugovorima iz Programa podrške brdsko-planinskim područjima, Programa održivog razvoja lokalne zajednice, Programa podrške regionalnom razvoju i Programa razvoju otoka. Svečanosti uručivanja ugovora nazočio je ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, kao i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk te saborska zastupnica Branka Juričev-Martinčev.

„Današnje potpisivanje ugovora vrijednih 4,2 milijuna kuna nastavak je vrlo kvalitetne suradnje između lokalne, regionalne i nacionalne razine. Ministarstvo regionalnog razvoja svake godine raspisuje nekoliko programa koje koriste gotovo sve jedinice lokalne samouprave diljem Republike Hrvatske. Iskustvo koje imamo pokazuje da moramo raditi upravo na jačanju ovakvih programa kako bismo rješavali sve one potrebe koje postoje na lokalnoj razini, a ne možemo ih financirati kroz natječaje europskih strukturnIh i investicijskih fondova.“, kazala je ministrica Tramišak i poželjela potpisnicima ugovora puno uspjeha u realizaciji projekata.

Župan Goran Pauk s ministricom je potpisao dva ugovora kojima se iznosom od ukupno 600.000,00 kuna sufinancira sanacija krova školske sportske dvorane Srednje škole Lovre Montija u Kninu; za projekt „Zajedno za Knin“ iz Programa podrške regionalnom razvoju osigurano je 200.000,00 kuna, dok je za projekt „Održivi Knin“ iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice osigurano 400.000,00 kn. Za pokrivanje troškova sanacije krovišta srednje škole u Kninu Šibensko-kninska županija aplicirala je i na natječaj Ministarstva turizma i sporta, čiji se rezultati očekuju uskoro.

„Izuzetno mi je drago što Ministarstvo putem ovakvih programa prepoznaje specifičnosti naših područja i važnost ulaganja u manje infrastrukturne i komunalne projekte koji imaju veliku važnost za gospodarski oporavak i za jačanje razvojnih potencijala. Vjerujem kako da će se ovakvi programi nastaviti provoditi i u narednom razdoblju i na taj način još više osnažiti financijsku okosnicu za realizaciju lokalnih projekata, posebice onih u manje razvijenijim jedinicama lokalne samouprave.“, kazao je župan Goran Pauk te zahvalio ministrici Tramišak i čestitao potpisnicima ugovora.

Ugovore o sufinanciranju lokalnih infrastrukturnih projekata na svom području potpisali su predstavnici gradova Šibenika, Skradina i Drniša te općina Murter-Kornati, Tisno, Biskupija, Ervenik, Ružić, Promina, Unešić, Kistanje i Kijevo, dok je Ravnateljica Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije Mira Lepur s ministricom potpisala Sporazum o financiranju otočnog koordinatora Šibensko–kninske županije.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 06 Travanj 2021 00:36
djelomob1.jpg