Travanj 02, 2021 1246 Šibenski list

Za Uskrsne blagdane u Hotelu Olympia Sky očekuju 250 domaćih gostiju

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U Hotelu Olympia Sky za Uskrsne blagdane očekuju 250 domaćih gostiju. Taj hotel je još za Valentinovo otvorio svoja vrata i za vikende gostima nude pakete koji se, kaže direktor hotela Darko Bastić za Šibenski list, dobro prodaju 


- Puni smo petkom i subotom, a tako će biti i za Uskrs, dok nekog ozbiljnijeg bukinga radnim danima nema. Kao i svi ostali, ograničeni smo zbog nemogućnosti organiziranja seminara i drugih skupova, nema agencijskih i avio gostiju i zapravo u ovim okolnostima nemamo neku bazu gostiju na koju bismo se oslonili. Za blagdan Uskrsa prodaja ide dobro i pošto radi samo hotel Sky računamo da ćemo imati oko 250 gostiju, a Sky može primiti oko 300 osoba.

Naravno, 99 posto su domaći gosti. Generalno, zbog situacije s pandemijom i velikog rasta oboljelih od korone u zemljama koje su naša baza gostiju, poput Slovenije, Austrije, Njemačke, Poljske, Češke, Slovačke i Mađarske, ne možemo trenutno na njih računati. Svi čekuju bolja vremena i "last minute" rezervacije. Godina će biti teška, ali s obzirom da imamo iskustva od lani, očekujemo konkretne upute nadležnih institucija. Tu pije svega mislim na uvjete ulaska, odnosno izlaska iz zemlje i potvrde o negativnom testu na covid ili njegovom prebolijevanju. Očekujemo da ćemo sve imati na vrijeme, a bilo bi dobro da se testiranje organizira na više punktova, odnosno i izvan Šibenika, kako u Vodicama i tako i u drugim turističkim destinacijama – rekao je Bastić za Šibenski list

Direktorica vodičke turističke zajednice Anita Franin Pečarica kaže da za uskrsne blagdane radi u Hotel Stella Maris, dok su ostali vodički hoteli odgodili otvaranje, a Hotel Imeprial je u renoviranju.

 

- Prema informacijama s kojima raspolažemo nešto će domaćih gostiju biti i u obiteljskom smještaju, a za blagdane će u Vodice sigurno doći i oni koji imaju vlastite kuće za odmor ili apartmane. Neće to biti velike brojke, ali trenutna situacija je takva kakva je i moramo ju prihvatiti, vjerujući – a mi smo uvijek optimisti – da će sezona biti bolja nego lani, rekla je Franin Pečarica.
 

Poslijednja izmjena dana Petak, 02 Travanj 2021 20:33
djelomob1.jpg