Travanj 15, 2021 3941 WHO

Šibensko kninska županija je među deset najgorih regija po broju zaraze u Europi

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Na stranicama WHO Europa koji objavljuje podatke o stanju s koronavirusom po županijama, odnosno “subnacionalnim regijama” naša županija je među deset najgorih po sedmodnevnoj incidenciji.

Na njihovoj interaktivnoj karti osim Šibensko kninske koja je na petom mjestu i ima sedmodnevnu incidenciju od 622 na 100.000 stanovnika (povećanje za 20%), na drugom mjestu je Primorsko-goranskoj koja ima sedmodnevnu incidenciju od 750 na 100.000 stanovnika, što je ujedno i porast od 16% posto.

Kada se radi o 14-dnevnoj incidenciji, Šibensko kninska županija je na šestom mjestu s s incidencijom od 1140.

Na prvom mjestu po incidenciji u sedam dana je Hercegovačko-neretvanska regija u BiH, dok je na trećem mjestu Kalmar iz Švedske.

Načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Darko Dukić danas je za ŠibenikIN rekao je kako epidemiološke mjere u Šibenskoj-kninskoj županiji donesene 1. travnja zasad neće pooštriti, što ne znači da se takva odluka ne može donijeti već sutra.

- Zasad je odluka da sve mjere ostanu iste, nema ni pooštravanja, a pogotovo ne popuštanja. Međutim, brojke su nam iz dana u dan troznamenkaste, šibenska bolnica radi sa smanjenim kapacitetima prema drugim bolestima i zahvatim osim covida. To znači da pratimo situaciju i već sutra ako procijenimo tako mjere možemo pooštriti – kaže Dukić.

Načelnik Stožera apelira na građane da izbjegnu ikakva okupljanja u zatvorenom prostoru i ona masovnija na otvorenom.

- Izađite vani na friški zrak, odite u prirodu, berite šparoge. To je dobro i za opću kondiciju, ne samo za borbu protiv korone. Velika druženja doći će na red kad se s ovom epidemijom izborimo – zaključuje Darko Dukić.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 15 Travanj 2021 13:51
djelomob1.jpg