Travanj 30, 2021 2184

Održana završna konferencija programa zapošljavanja žena ZAŽELI „Nove mogućnosti!“

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

U Kulturnom centru Vodice 29. travnja 2021. godine sukladno važećim epidemiološkim mjerama održana je završna konferencija programa zapošljavanja žena ZAŽELI „Nove mogućnosti!“ 
Pozdravne govore nazočnima su uputili Pročelnik Tajništva, Tajnik Grada Vodice gosp. Marselo Mitrović Matić i voditeljica projekta gđa Diana Vodanović koja je naglasila da se s razloga pandemije COVID 19 konferencija održava sukladno važećim epidemiološkim mjerama koje dopuštaju maksimalno 25 sudionika okupljanja na jednom mjestu. 

Kroz Power point prezentaciju voditeljica projekta „Nove mogućnosti“ nazočne je upoznala sa kronologijom provedenih aktivnosti te postavljenim i u potpunosti ostvarenim ciljevima projekta ZAŽELI.

Grad Vodice je 5. studenog 2018.god. potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Nove mogućnosti!" u trajanju od 30 mjeseci vrijedan 2.040.220,,0 kn koji se u 100%-tnom iznosu financira iz Europskog socijalnog fonda EU u sklopu operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali (2014.-2020.).

U skladu sa Strategijom borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti u Republici Hrvatskoj te sa ciljevima i prioritetima Strategije razvoja Grada Vodica projektom „Nove mogućnosti!“ obuhvaćena su 3 strateška područja: obrazovanje i cjeloživotno učenje, zapošljavanje i pristup zapošljavanju, skrb o starijim osobama.

U sklopu provedbe projekta zaposleno je 10 žena ciljane skupine, nezaposlene žene s najviše srednjoškolskim obrazovanjem u dobi od 40 do 59 godina i ostale žene u nepovoljnom položaju, a koje su tijekom 24 mjeseca obavljale uslugu pružanja pomoći krajnjim korisnicima. 

Projektom je krajnjim korisnicima, kojih je tijekom provedbe bilo 80,  osigurana izvaninstitucionalna skrb i pružena mogućnost  ostanka u vlastitom domu čime se pridonijelo dostojanstvu življenja starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju, poboljšala kvaliteta života i socijalna uključenost.

Tijekom provedbe projekta u svrhu dodatnog obrazovanja žena održana je  motivacijsko-aktivacijska radionica, tečaj Prve pomoći, program osposobljavanja zaštite na radu i zaštite od požara kao i informatička radionica. Zaposlene žene su pri kraju isteka ugovora dobile priliku za dodatna usavršavanja/osposobljavanja u verificiranim obrazovnim programima te je njih sedam tu mogućnost i iskoristilo. Time  su osnažile svoj radni potencijal i dobile mogućnost novog zaposlenja čime se smanjuje ukupna nezaposlenost što utječe na smanjenje rizika od siromaštva  a što je specifični cilj projekta.

Zadane ciljeve programa ZAŽELI -provedbom projekta „Nove mogućnosti!“ projektni tim Grada Vodice je ostvario u suradnji sa partnerima Gradskim društvom Crvenog križa Vodice, Područnim uredom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Šibenik i Centrom za socijalnu skrb Šibenik. 

Najavljen je nastavak suradnje svih partnera kroz projekt ZAŽELI 2- „Nove mogućnosti 2!“ 

Naime, u siječnju 2021. god. Grad Vodice je aplicirao sa svom potrebnom dokumentacijom na otvoreni trajni poziv „Zaželi- program zapošljavanja žena- faza II“, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020 .
23. travnja o. g. Grad Vodice je zaprimio obavijest da je Projektni prijedlog „Nove mogućnosti 2!“ uspješno prošao sve provjere nadležnih institucija te je u procesu pripreme Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava vrijednosti 1.855.468,00 kn kojim će se omogućiti zapošljavanje i dodatno obrazovanje 20 žena ciljne skupine koje će pružati usluge pomoći čak 120 krajnjih korisnika. 

Tags
Poslijednja izmjena dana Petak, 30 Travanj 2021 13:11
djelomob1.jpg