Svibanj 11, 2021 3312

Ministar Oleg Butković najavio nastavak izgradnje luke otvorene za javni promet u Prvić Šepurini

Ocjeni sadržaj
(7 glasova)

Danas u sklopu obilaska projekata uređenja u Šibensko-kninskoj županiji ministar Oleg Butković boravio je u Prvić Šepurini. U Vodicama i Šepurini su ga dočekali Branka Juričev Martinčev, saborska zastupnica te predstavnici MO Prvić Šepurine.

Koncem 2020. godine započeli su radovi na izgradnji i rekonstrukciji prostorne cjeline 1 u luci Prvić Šepurine. Izgradnja prostorne cjeline 1 je uspješno završena kako je bilo predviđeno u roku od 210 dana. Relazicijom se dobilo 11 vezova za brodove max. dužine 9,5 m, kao i mogućnost pristajanja brodova linijske plovidbe. 

-    Ministrastvo mora, prometa i infrastruture RH ulaže značajna sresdstva u lučku infrastrukturu. Trenutno se ovdje provodi projekt rekonstrukcije ovog dijela obale. Ministrstvo je izdvojilo oko 4.000.000,00 kn, dok je ukupna vrijednost projekta 7.500,000,00 kn  – rekao je minisitar Oleg Butković.

Dogradnja postojeće luke otvorene za javni promet od iznimnog je značaja za stanovnike Prvić Šepurine.

Ali još interesantnija je druga faza projekta; točnije izgradnja novog lukobrana, odnosno kompletno zatvaranje luke i zaštita akvatorija. Ova faza projekta bi se u potpunosti financirala iz Europskog fonda – nastavlja ministar Butković.

S obzirom da postoji građevinska dozvola u Županijskoj lučkoj upravi te s pomoću europskih sredstava i nakon potpisivanja ugovora o bespovratnim sredstima, Ministrastvo će raspisati natječaj za izvođenje radova.

-    Ukoliko ne bude žalbi, radovi bi mogli započeti već na jesen – zaključio je ministar Butković.

Ni župan Goran Pauk, ni svi prisutni nisu krili zadovoljstvo.

-    Za sve što se do sada u obalnom i lučkom dijelu u našoj županiji napravilo smo zadovoljni. Ministar je sve rekao što se tiče nastavka radova, a ja samo mogu nagalasiti da imamo fantastičnu suradnju s Lučkom upravom  i uz potporu Ministarstva projekti se realiziraju – za kraj je rekao župan Pauk. djelomob1.jpg