Lipanj 03, 2014 2904

Odlazak Legende vodičkog rukometa

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U 69. godini života, napustio nas je Ratko Latin, dugogodišnji djelatnik Vodičanke, sportaš, vizionar rukometa, organizator brojnih športskih manifestacija, trener, sudac i tajnik RK Olimpije.

 

Rođen je 09.04.1946.godine u Vodicama. Već 1960. godine počinje igrati rukomet u Osmogodišnjoj školi. Gospodin Ratko Latin bio je igrač, kvalificirani rukometni trener, rukometni sudac i tajnik RK Olimpije.

Svojim znanjem i iskustvom, ali i osobnošću, ostavio je naš Ratko neizbrisiv trag u vodičkoj rukometnoj obitelji, u vodičkom sportu općenito i Vodicama, kojima je nesebično davao cijelog sebe.

Čovjek čvrstih stavova, dobre duše i velikog srca. Takvog smo Ratka upoznali i zajedno s njim živjeli dijelove našeg života i rukometnog sna na ovoj vremenskoj crti.
Udahnuo je život u rukometnu loptu i u srca svih rukometaša. Udahnuo je snagu najneobičnije ljubavi, jer je svoj cijeli život živio u vizionarstvu, sportskom nadmetanju, vještini, istinskoj dobroti koju je tako dobro i nesebično prenosio na druge.

Generacije koje je Ratko grlio, bodrio, tješio, bio im uzor i drugi otac, danas ne skrivaju suze, danas otvoreno tuguju zbog njegovog iznenadnog odlaska i s ponosom u srcima nose najljepše zajedničke trenutke.

Prelazak u novi, viši rukometni svijet u koji samo što nije zakoračio, bio je njegov san, ali i kruna njegova predanog rada u rukometu, kojem je posvetio svoj život, postigavši brojne uspjehe, a što je još važnije odgojio brojne izvrsne sportaše i ljude.

Pamtit ćemo ga po njegovu osmijehu, po njegovoj odlučnosti i stručnosti, po njegovoj dosljednosti, a ponajprije kao istinskog prijatelja i čovjeka nas sportaša. To je uloga po kojoj će gospodin Ratko Latin zauvijek ostati bitan u našim srcima.Za osobit doprinos u razvoju rukometa i sporta gospodin Ratko Latin dobitnik je brojnih priznanja kao sportaš i dugogodišnji sportski djelatnik. Sudionik i organizator sportskih manifestaciji za sve uzraste RK Olimpije i idejni začetnik Međunarodnog rukometnog turnira „Ante Mihić Bogde".

Ispraćaj i pokop gospodina Latina održat će se sutra, 31.svibnja 2014. Godine, na vodičkom gradskom groblju u 17:00 sati.

Izvor vijesti: Gradska knjižnica Vodice - www.gkv.hr

Tags
djelomob1.jpg