Lipanj 08, 2021 2733 HRT Pixabay

Nadamo se da ih neće biti više

Potres jačine 4,7 prema Richteru s epicentrom kod Vrpolja: Komad stijene koji se odlomio pao na automobil

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Jutros, 8. lipnja 2021., u 5 sati i 59 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jak potres s epicentrom oko 13 km jugoistočno od Šibenika. Magnituda potresa iznosila je 4,7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VI stupnja EMS ljestvice, javlja Seizmološka služba.

Epicentar je bio na dubini od 2 kilometra.

"Primošten - osjetilo se jako", "Neugodno", "Sve se zatreslo, poprilično jako dobrih 6-7 sekundi", "Kratak, al dovoljan za brzo buđenje", "Jaki udar i zatim dugo podrhtavanje", samo su neki od brojnih komentara uznemirenih građana na EMSC-ovoj stranici.

Zasad je stigla jedna dojava o materijalnoj šteti - riječ je o oštećenom automobilu u mjestu Vrpolje kraj Šibenika. Odlomila se stijena i pala je na osobni automobil. Nitko nije ozlijeđen, javila je Anamarija Škorić za emisiju "Dobro jutro, Hrvatska".

U Centru 112 rekli su da im telefon nije prestajao zvoniti od trenutka kad je zabilježen potres. Dobili su oko 50-ak poziva. 

Stanovnici Šibenika nakon potresa izašli su iz svojih kuća na ulice, no ubrzo se većina vratila u domove. Prema izviješću korisnika Europskog mediteranskog seizmološkog centra, potres se osjetio na području Zadarske i Šibensko-kninske županije.

HŽ: Pregled pruge nakon potres na šibenskom području

Zbog pregleda pruge nakon jutrošnjeg jakog potresa na šibenskom području, za promet su zatvorene pružne dionice Knin Split i Knin Šibenik, priopćeno je u utorak ujutro iz Hrvatskih željeznica (HŽ).

Izvor vijesti: HRT
 

djelomob1.jpg