Lipanj 09, 2021 2719

Održana akcija: Prvo darivanje imao je Ante Ajduković, koji je na akciju došao iz Zatona, a Slavko Minčić imao je jubilarno devedeseto

Ocjeni sadržaj
(9 glasova)

Jutros je u Gradskoj knjižnici Vodice održana lipanjska Akcija darivanja krvi. Nakon provjere zdravstvenog stanja, 38 osoba uspjelo je darovati krv. Prvo darivanje imao je Ante Ajduković, koji je na akciju došao iz Zatona, a Slavko Minčić imao je jubilarno devedeseto.

S obzirom da je pred njim još puno godina u kojima će moći darivati krv, ta brojka će se zasigurno znatno  povećati. Vjerujemo da je Slavkova mama Fila ponosna na njega. Za one koji je ne poznaju, kazat ćemo da je i  ona bila rekorderka i dobitnica najviših državnih odlikovanja za humanost. Osim Slavka, još sedmorica današnjih darivatelja imaju najmanje 50 darovanih doza. To su Krešimir Bulat (69), Igor Čičin-Karlov (54), Ivica Dunat (55), Marko Grubelić (72), Viljem Juričev (56), Mišel Marić (55) i Antonio Zafron (50).

Više puta spominjali smo darivatelje koji ne žive u Vodicama, ali redovito dolaze na vodičke akcije. Danas ćemo u tom kontekstu spomenuti dugogodišnjeg člana klape „Bunari“, njihovog drugog tenora Tomislava Slavicu. Bez Tomislava u postavi nezamislivi su nastupi ponajbolje hrvatske klape, a raduje nas i njegovo redovito pojavljivanje na akcijama darivanja krvi u Vodicama.

Evo popisa svih današnjih darivatelja:

Ante Ajduković (1), Mate Alfirev (14), Miroslava Barišić (20), Vicko Brlas (21), braća Krešimir (69) i Tomislav (36) Bulat, Mario Cukrov (12), Nenad Cukrov (37), Igor Čičin-Karlov (54), Ivica Dunat (55), Branimir Ergić (29), Šime Ferara (13), Ivona Filipović (3), Ante Friganović (21), Josip Golubović (30), Marko Grubelić (72), Antonio Ivas (2), Zlatko Jukić (6), Viljem Juričev (56), Joško Lasan (17), Mišel Marić (55), Alen Mateša (40), Sebastijan Mautner (14), Mate Mazalin (22), Ivan Meštrov (21), Slavko Minčić (90), Tomislav Mor (30), Bepo Novaković (2), Bojan Perić (37), Edi Pervan (10), Ante Roca (2), Željko Roca (45), Robert Sladoljev (15), Tomislav Sladoljev-Jolić (16), Tomislav Slavica (12), Nikola Španja (15), Antonijo Vučak (44) i Antonio Zafron (50).

Iz Kluba DDK „Vodice“ i Gradskog društva Crvenog križa Vodica zahvaljuju svima koji su se odazvali na današnju akciju. Ujedno i svim svojim članovima čestitaju predstojeći Svjetski dan darivatelja krvi (14.6.) koji će se u skladu s važećim  epidemiološkim mjerama obilježiti na platou pred Gradskom knjižnicom Vodice. O točnoj satnici i programu obavijest će odaslati narednih dana.

Tekst i foto: Ivica Bilan