Lipanj 26, 2021 2100

Iz podmorja Prvić Luke izvučeno 1,5 tona otpada

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Na poziv Udruge Otok, u subotu, 26. lipnja 2021., u Prvić Luku su stigli članovi Ronilačkih klubova "Roniti se mora" iz Šibenika i Zagreba. 

Zagrebački ogranak se pridružio šibenskim kolegama nakon uspješne višednevne akcije čišćenja podmorja otoka Visa u kojoj je iz modrih dubina izvučeno oko 15 tona otpada. 

U prvićkoj akciji čišćenja vale, zarez je razdijelio jednake brojke pa je iz velikog plavetnila izvučeno oko 1,5 tona smeća, što nije nimalo malo s obzirom na to da je zaron trajao oko 2 sata i da je sudjelovalo pet ronilaca. 

Imali su pomoć na kopnu jer se akciji pridružilo nekolicina mještana i jedan djelatnik ŠRK Botnica, dok je konoba Stara makina donirala prijevoz otpada morem, a komunalno poduzeće Leć iz Vodica kopnom. 

"Roniti se mora" jer čisto more želimo vratiti svojoj djeci.

Udruga Otok se i ovim putem zahvaljuje entuzijastima roniocima i svim ostalim sudionicima akcije čišćenja prvinske vale zbog koje je podmorje u centru sela "lakše" za veliki broj staklenih boca, traktorskih guma, čeličnih profila i drugog građevinskog alata, stolica, pinjura, žlica, i brojnih drugih predmeta iz svakodnevne uporabe.

I na kraju napomenimo da je beba hobotnica koje je bila među izvučenim otpadom, vraćena u more...

 

Poslijednja izmjena dana Subota, 26 Lipanj 2021 17:54
djelomob1.jpg