Lipanj 28, 2021 1077

Projekt TZ grada Vodica "Inspirirano Faustom" nastavlja se i kroz ljetne mjesece

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Projekt TZ grada Vodica "Inspirirano Faustom" nastavlja se i kroz ljetne mjesece u kojima će gosti na svakom koraku moći otkriti posebnu ponudu i uživati u Faustom nadahnutim jelima, suvenirima, izletima, wellness i drugim uslugama i atrakcijama.

Faust Vrančić, rođen 1551. g. bio je veliki filozof, povjesničar, leksikograf, a najviše od svega izumitelj i veliki vizionar. Boravak na otoku Prviću oblikovao je njegovo djetinjstvo i nadahnuo ga radoznalošću i inventivnošću. Svoje izume nadahnute načinom života na otoku, kasnije je opisao u knjizi Machinae novae.
Mlinovi za masline, preše za grožde i sunčani sat tek su dio strojeva koji su označavala Faustova promišljanja na koji način dobiti ono najbolje od prirode: maslinovo ulje, vino, vrijeme... Najpoznatiji izumi poput mostova, mlinova, preša, satova, padobrana i danas svojom funkcionalnošću plijene pozornost i preteča su modernim strojevima. Inspirirani njegovim izumima, načinom života i vremenom u kojem je živio, Turistička zajednica grada Vodica poziva sve posjetitelje da izađu iz svakodnevice, dožive nešto novo i drukčije. Više o projektu: Inspirirano Faustom | Turistička zajednica grada Vodica (vodice.hr)

Tags
djelomob1.jpg