Srpanj 01, 2021 5487

Za svakog ponešto - ljetna događanja 2021. godine

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

I ove godine svi Vodičani i njihovi gosti moći će uživati u brojnim događanjima u organizaciji TZ Vodica. Svatko će moći pronaći nešto za sebe. Tako će se u Đardinu uživati u koncertima, predstavama, standup  komedijama, projekcijama filmova i izložbi. Jazz&Blues festival, Klapske večeri, Večer dalmatinskih klapa, koncerti Tomislava Bralića, Zorice Kondže s bandom, TBF i još mnogi drugi ovog ljeta, ukoliko nam epidemiološka situacija dozvoli, će uveseljavati sve prisutne. 

- U subotu počinje naš Vodice Street festival. Pripremili smo kreativne radionice za djecu koje će se odvijati u đardinu i u kaleti kod turnja. Uz Čoričev turanj – Galeriji pod zvijezdama otvorit ćemo izložbe  Doris La Mazza i Nevena Srdareva, dok će zadnji dan biti izložba Roke Ivande. Sve dane trajanja Street festivala  naši  kreativci i umjetnici predstavit će se  svojim rukotvorinama, umjetninama i suvenirima. Djecu će uz radionice uveseljavati ulični performeri i dječje predstave, a na rivi navečer opuštat ćemo se uz koncerte (Bang Bang, Šijun, Zo i Justin's Johnsons) – rekla nam je direktorica TZ Vodice Anita Franin Pečearica.

Đardin je In se otvara nakon Street festivala. Uz koncerte ove godine će uživanje u predstavama, standup  komediji, projekcijama filmova i izložbi biti nezaobilazno.

- Izdvojili bismo film i izložbu Davora Rostuhara: Ljubav oko svijeta, glazbeno poetski cabaret HNK Šibenik Arsenov feral, te predstavu Histriona. Koncerte: Bluvinil, Bloom, Je veux i B. Štoka, te koncerte naših lokalnih glazbenika: Spektruma, Šijuna, i Krešimira Španje. Vjerujemo da će naš Đardin i ove godine privući veliki broj posjetitelja – nastavlja Franin Pečarica.

Jazz&Blues festival ove godine započinje koncertom Big banda Vodičke glazbe, dok je druga večer rezervirana za J.R: August, a posljednja Raphaela Wressinga & MSAQ band.

A svi ljubitelji dalmatinske klape doći će na svoje. Neoizostavne klapske večeri, Večer dalmatinskih klapa, koncerti Tomislava Bralića, Zorice Kondže s bandom, TBF-a nikog neće ostaviti ravnodušnim.

- I ove godine sufinanciramo naše udruge, pa ćemo uživati i u ribarskim večerima, koncertima Vodičke glazbe i još mnogim drugim događanjima koja možete vidjeti na https://www.vodice.hr/hr/dogadanja - dodaje Franin Pečarica.

Prilikom organizacije manifestacija  voditi će se posebno računa o epidemiološkim mjerama koje su na snazi, te će se postupati prema preporukama uz nadu da ćemo uspjeti  realizirati cjelokupni program.

A za sada nam brojke idu u prilog.

- S obzirom na situaciju  broj posjetitelja posebno od lipnja raste i trenutno je 4.600 gostiju u Vodicama. Teško je to uspoređivati s nekim prijašnjim godinama jer je situacija specifična. Prošle godine je veći posjet krenuo tek u srpnju (sada imamo npr. 93% više gostiju nego prošle godine u isto vrijeme, a u odnosu na 2019. smo na 52%). Ali, očekujemo dobru popunjenost u srpnju, kolovozu  i u rujnu, te ukoliko situacija bude  stabilna vjerujemo da ćemo planirani  60 – 65% turističkog prometa 2019. ostvariti – rekla je Franin Pečarica.

Uz dobru organizaciju, pridržavanje epidemioloških mjera nadaju se dobroj sezoni tim više jer su se jako dobro pripremili.

Za ovu turističku sezonu TZ Vodica je uključena u projekt HTZ-a Safe stay in Croatia, pa pozivaju sve iznajmljivače koji se nisu do sada uključili, da se uključe i preuzmu svoje naljepnice u njihovom Tic-u. Za sve one koji prilikom povratka u domicilne zemlje trebaju negativan test na Covid-19, u prostoru uz TZ je punkt za testiranje koji radi sve dane u tjednu od 09 – 11 sati.

- Trebamo odgovorno ponašanje i domaćina i gostiju, jer je gostima sigurnost u ovim okolnostima najbitnija. Svjesni smo situacije, razgovaramo s našim dionicima, pratimo svakodnevno i situaciju u našim emitivnim zemljama i vjerujem da će naši turistički djelatnici učiniti sve kako bi ovu turističku sezonu odradili na najbolji mogući način – zaključila je Franin Pečarica.

 

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 01 Srpanj 2021 17:34