Srpanj 07, 2021 2794

Vodice dobile novo sanitetsko vozilo

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Župan dr.sc. Marko Jelić predao je ključeve novog sanitetskog vozila ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije Tomislavu Jukiću. Riječ je o vozilu  marke OPEL MOVANO ukupne vrijednosti 417.500,00 kuna koje će biti smješteno u Ispostavi Vodice. Vozilo je u iznosu od 399.500,00 kuna financirano iz decentraliziranih sredstava Županije, a 18.000,00 kuna podmireno je iz vlastitih sredstava Zavoda.

 „Svake godine nastojimo kupiti nova sanitetska vozila, radi pružanja kvalitetnije zdravstvene usluge. Sada smo došli do toga da imamo suvremeni i novi vozni park za područje cijele županije te da svaka ispostava u županiji ima dva vozila hitne medicinske pomoći što je nad standard. Vozni park trenutno broji 18 vozila, a prosječna starost voznog parka je 6,16 godina.“, kazao je župan dr.sc. Marko Jelić istaknuvši važnost kvalitetne zdravstvene zaštite, kako za građane naše županije tako i za turiste čiji broj je u ljetnoj sezoni velik, posebice u Vodicama.

„Vozilo u potpunosti zadovoljava sve standarde hitne medicinske službe koji su ovom trenutku na snazi te je opremljeno s potrebnom medicinskom opremom: defibrilatorom i respiratorom ukupne vrijednosti 257 000,00 kuna koja je financirana iz decentarliziranih sredstava Županije“, kazao je ravnatelj Zavoda Tomislav Jukić te istaknuo da je jedan dio voznog parka u potpunosti pripremljen za prijevoz sumnjivi ili zaraženih sa Covid-19.

Podsjetimo se, Zavod za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije formiran je 2012. godine. Tada je dobiveno prvih sedam vozila financiranih iz Europske banke, Zavoda za hitnu medicinu i Ministarstva zdravstva, a kasnije je nastavljena nabavka po par vozila svake godine.

djelomob1.jpg