Lipanj 18, 2014 3392

19-godišnjak s područja Vodica osumnjičeni za ukupno deset kaznenih djela iz djelokruga suzbijanja zlouporabe droga

Foto: Ilustracija Foto: Ilustracija
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U Službi kriminalističke policije Policijske uprave je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom s područja Vodica osumnjičenim za ukupno deset kaznenih djela iz djelokruga suzbijanja zlouporabe droga,
od kojih četiri neovlaštene proizvodnje i promet drogama i šest kaznenih djela omogućavanja trošenja droga.

Postupajući po ranije prikupljenim saznanjima osumnjičeni je jučer, 17. lipnja u prijepodnevnim satima u Vodicama zatečen s osobnim vozilom u kojemu je pretragom službeni pas za detekciju droga detektirao paketiće sa zelenom biljnom materijom karakterističnom za drogu marihuanu bruto težine 121 gram i bijelom praškastom tvari karakterističnom za drogu amfetamin, takozvane „speed" bruto težine 7 grama. Osim toga prilikom ovog postupanja kod osumnjičenog je pronađeno i 10 komada tableta karakterističnih za amfetamin, takozvani „ekstazy".

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni pronađenu drogu posjedovao radi preprodaje, te da je u vremenu od 27. svibnja do zaticanja, na području Vodica u tri navrata prodavao drogu, a u šest navrata je osobama s tog područja omogućavao konzumiranje droge bez novčane naknade.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

djelomob1.jpg