Kolovoz 03, 2021 2829

ARGONAUTIN DJEČJI EDUKACIJSKI PROGRAM

Iako su ljetni praznici, u Murteru i Vodicama s guštom se uči

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Udruga Argonauta je i ove godine nastavila nuditi svoj edukacijski program našim najmlađima, odnosno djeci od 5 do 8 godina starosti. U skladu sa svojom misijom, ova udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja godinama na kreativan i neformalan način djeci prenosi znanje i vrijednosti kako bi izrasli u ljude koji poštuju svoj okoliš, brinu se za njega i svojim ponašanjem utječu na svoju okolinu da čine isto.

Od ovog ljeta, osim u Murteru srijedom, u uvali Čigrađa u Caffe baru Lantani, Argonauta nudi svoj edukacijski program i u Vodicama i to dvaput tjedno tijekom srpnja i kolovoza, ponedjeljkom i četvrtkom u 18.00h.

Teme kojima se na ovim radionicama Argonauti zajedno s djecom bave su zaista raznolike; bioraznolikost Jadrana, problemi zagađenja mora, važnost pčela u našem eko sustavu, teme recikliranja i produljenja životnog vijeka predmeta koje bi inače vrlo olako bacili, ruža vjetrova, problem plastike u morima…popis tema je poduži.

Srž svake radionice je kreativni dio u kojem se od recikliranih materijala izrađuje ono o čemu se taj dan razgovaralo. Tim kreativnim dijelom djeca uče kako prenamijeniti predmete koji su već spremni za otpad, a u isto vrijeme razvijaju svoju motoriku i uživaju u aktivnostima bez gledanja u ekrane koji su postali „sveprisutno smetalo“ dječjoj igri, radoznalosti i mašti.

Eko srijede koje se nude u Murteru ove su godine sufinancirane kroz projekt DC Jedro financiranog iz Europskog socijalnog fonda (85%) i bespovratnih sredstava osiguranih iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) ukupne vrijednosti 1.999.243,34 kuna i za sve sudionike je besplatan.

Radionice u Vodicama realiziraju se pak u okviru društvenog poduzetništva udruge Argonauta pa im je cijena 30,00kn po polazniku.

Ljeto nam još uvijek traje, cijeli je mjesec kreativnih radionica pred nama i zato dovedite svoje mališane na kreativne, zabavne i maštovite eko radionice u Murter i/ili Vodice!

Informacije o rasporedu i temama radionica možete pratiti na web stranici i društvenim mrežama udruge Argonauta.