Kolovoz 05, 2021 3577

U Vodicama se traži krevet više

U Vodicama se traži krevet više arhiva
Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

U Turističkoj zajednici Vodice planirali su bolju sezonu od lanjske na nivou 60- 65% ukupnog turističkog prometa iz 2019. godine s promo aktivnostima i posebnim programima, provođenjem i poticanjem programa Safe stay, te organiziranjem punkta za testiranje od lipnja. Posebno su pratili situaciju i pružali pravovremene informacije turistima (na stranicama TZ Vodice otvorili su posebnu podstranicu Info covid-19.)  

I rezultati su tu

U periodu od ožujka do kraja svibnja vikendi su nam bili popunjeni, a posebno lipanj koji je otvorio emitivna tržišta i pokazao odličan rast turističkog prometa – rekla nam je direktrorica Turističke zajednice grada Vodica Anita Franin Pečarica. 

Srpanj je iznimno dobro krenuo s povoljnom epidemiloškom slikom, a posebno posljednja dva tjedna kada u Vodicama gotovo ne možete pronaći sobodni smještaj. Pibližili smo se rekordnom srpnju iz 2019. godine – dodaje Franin Pečarica.  

Uz pridržavanje svih epidemioloških mjera vjeruju i očekuju da će i u kolovozu imati veliki broj gostiju; kako domaćih tako i stranih. 

Za manifestacije koje iziskuje posebne mjere izdane od Stožera civilne zaštite Grada Vodica posebno vode računa jer svi imaju zajednički cilj, a to je što dužu i uspješniju turističku sezonu. 

A ni iznajmljivači nisu nezadovoljni. 

Vlado Vučak vlasnik jednog apartmana za šest osoba i tri sobe s kupaonicama u centru Vodica rekao nam je da je kod njega situacija uobičajena. Ne može osporiti činjenicu da je korona utjecala na popunjenost. Zbog neizvjesnosti što će biti nešto smo korigirali cijene, a troškovi su veći – rekao je Vučak. Ali, sve skupa je lošije nego prijašnjih godina. 

Do 20.08.2021. imamo rezervacija i upita, a kasnije tko zna. Nadajamo se da će biti i last minute rezervacija, ali to nitko ne može znati jer se situacija može promjeniti u jednom danu – zaključio je Vučak.A iznajmljivač tri apartmana na Bristaku kaže da se osjeti razlika u popunjenosti u odnosu na prijašnje godine, ali i s ovim je zadovoljan. U odnosu na 2019. godinu 20% mu je manja popunjenost. Do 15.08.2021. je popunjen, a za dalje nema upita. Kod njega većinom dolaze stari/stalni gosti tako da na njih korona posebno ni ne utječe jer znaju gdje dolaze.

Kako se korona virus ne može sakriti jedino nam svima preostaje da i dalje nastojimo biti odgovorni i pridržavamo se svih epidemioloških mjera kako bi sezona što duže trajala. 

djelomob1.jpg