Kolovoz 10, 2021 2748

Projekt ,,Zaželi egzistenciju": Natječaj za zapošljavanje žena na području grada Vodica je u tijeku, a ujedno i prijava svih potrebitih korisnika

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Povodom projekta ,,Zaželi egzistenciju" programa zapošljavanja žena, održana je početna konferencija koja uključuje skrb o 120 starijih osoba i zapošljava 20 žena koje će skrbit o njima.

Natječaj za zapošljavanje žena na području grada Vodica je u tijeku i ujedno prijava svih potrebitih korisnika kojima je i namijenjen ovaj projekt.

Spomenimo za provođenje projekta ,,Zaželi egzistenciju", UUGV-a dobila je od Ministarstva 1.832.350,00kn. kn bespovratnih sredstava, a dobivenim novcem bit će pokriveni troškovi zaposlenika, troškovi prijevoza do krajnjih korisnika, mjesečni troškovi potrepština za krajnje korisnike te osposobljavanje zaposlenika. 

Projekt će trajati godinu dana, a skrbit će se o osobama koje su lošijeg imovinskog stanja ili žive same. 

- Kroz uključivanje u projekt „Zaželi" željeli smo zaposliti one kojima je posao potreban, a već su duže vremena su na Zavodu za zapošljavanje. Bit će zaposleno 20 gerontodomaćica i koordinator. Zaposlit ćemo žene koje teže pronalaze posao, odnosno starije od 50 godina, te žene iz ruralnog područja koje će skrbiti o 120 korisnika – rekao je Martin Čičin – Šain, predsjednik UUGV-a

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 12 Kolovoz 2021 12:40
djelomob1.jpg