Kolovoz 18, 2021 2847

U Vodicama trenutno boravi oko 15 tisuća gostiju, a od 24. srpnja do 15. kolovoza nije bilo slobodnog smještaja

U skladu s epidemiološkim mjerama nastavljaju se kulturna događanja u organizaciji vodičke Turističke zajednice

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Iako je 22. srpnja Turističko vijeće na svojoj sjednici donijelo odluku o odgodi održavanja svih manifestacija u organizaciji Turističke zajednice grada Vodica do daljnjega, narednih dana nastavlja se s kulturnim događanjima u Vodicama, dječjim predstavama u sklopu Srimarskog lita, ali i najavljenim Burtižom u Prvić Šepurini.

- Uistinu se nadamo da ćemo imati povoljnu epidemiološku situaciju i da ćemo moći održati sva planirana događanja do kraja kolovoza i tijekom rujna. Veseli nas činjenica da od 24. srpnja do 15. kolovoza nije bilo slobodnog smještaja. Do 16. kolovoza premašen je ukupni broj noćenja od cijele prošle godine. Odnosno, kad gledamo isti period 2019. godine trenutno smo na 68 % ostvarenih noćenja, kazala je Anita Franin Pečarica, direktorica Turističke zajednice grada Vodica.

U Vodicama trenutno boravi oko 15 tisuća gostiju, ali i dalje je teško naći slobodan smještaj. Sukladno epidemiološkim mjerama može se nastaviti s događanjima s naglaskom na kulturnim program.

- Sutra s početkom u 21 h prvi na redu je šibenski autorski bend Bloom koji će nam u Đardin donijeti svoj poseban i upečatljiv zvuk. Sutradan u isto vrijeme moći ćemo poslušati JB kvartet, dok nam u petak dolazi Arijana Čulina s mono komedijom Disco baba, najavila nam je direktorica Franin Pečarica.

Arijana Čulina u ovoj mono komediji na njen poznat – komičan, ali iskren način progovara o starenju, muškarcima, djeci i ženama koje svim sredstvima nastoje sačuvati mladost, o susjedama i samopomoći te ih presijeca poznatim hitovima 80-ih koji su obilježili njezinu mladost. Radi se o ženi koja je zašla već u neke godine i lamentira o svemu što joj se događalo i situaciji u kojoj se nalazi. 

- Iako je ovaj nastup bio predviđen prošli tjedan, drago nam je što smo uspjeli dogovoriti drugi termin. Bit će to pravi rezime prohujalih godina u kojem će se možda svatko pronaći i s guštom se nasmijati.

Ovisno o epidemiološkoj situaciji i rasporedu izvođača sve ono što je bilo odgođeno pokušat će nadoknaditi već u rujnu ili dogodine.- U nedjelju slijedi regata Burtiž koja nosi ime prema vještini jedrenja latinskim jedrom, a brojni zaljubljenici jedrenja i tradicije ovog kraja opet će se sastati u Šepurini na otoku Prviću. U srijedu 23. kolovoza dolazi nam klapa Solaris, a dan nakon nastupat će naš Vodičanin Krešimir Španja.

U Vodicama će do kraja kolovoza pjevati i nagrađivana vodička klapa Bunari (25.8. – klapska srida ispod Kampanela) i mladi vodički pop-funk-soul bend Spectrum (28.8. na Guvnu) koji u svom repertoaru imaju obrade velikog broja pjesama poznatih izvođača od 50-ih godina do suvremenih hitova.

Nastavlja se i s predstavama za djecu u sklopu Srimarskog lita: 22. kolovoza - 'Tri mačke', a 24. kolovoza - 'Lijepo putovanje Lijepom našom'.

 

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 18 Kolovoz 2021 21:27
djelomob1.jpg