Lipanj 25, 2014 3424

Otegljen jedini automobil s otoka Prvića

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Staro vatrogasno vozilo, sjećaju se otočani, dobro im je poslužilo. Sad za požare imaju freze s vodenim crpkama. Nedavno su ga ukrcali na brod i prevezli na obalu piše portal 24 sata

Otok Prvić, površine 2,41 kilometar i s 400 stanovnika, u posljednjih pola stoljeća imao je samo jedno prometalo, staro neregistrirano vatrogasno navalno vozilo.

Prije nekoliko dana ukrcali su ga na brod Plavi Jadran i prevezli na obalu. Mještani Prvić Luke i Prvić Šepurina sjećaju se da im je dobro služilo za gašenje požara.

- Zbog starosti se gotovo raspao i dugo nije bio u funkciji. Pravi oldtimer. Ostavljao je ružan dojam, pa smo ga odlučili odvesti s otoka. Njegove dijelove iskoristit ćemo za popravak drugih vozila JVP-a I DVD-a - rekao je dogradonačelnik Vodica Luka Lipić.

Prvić ne ostaje bez zaštite. Imaju freze s prikolicama i motornim crpkama za obranu od požara, za borbu protiv vatre dok ne dođe pomoć s obale.

Link na izvorni članak  http://www.24sata.hr/news/dobro-im-je-posluzio-oteglili-jedini-automobil-s-otoka-prvica-372570?utm_source=Facebook&utm_medium=Status&utm_content=372570&utm_campaign=24sata+Facebook+status

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 25 Lipanj 2014 14:30
djelomob1.jpg