Kolovoz 31, 2021 1591

27 novooboljelih osoba: Dvanaest iz Šibenika, četiri iz Vodica, pet iz Knina, po dvije osobe iz Drniša i Skradina te po jedna osoba iz Tisnog i Rogoznice

27 novooboljelih osoba: Dvanaest iz Šibenika, četiri iz Vodica, pet iz Knina, po dvije osobe iz Drniša i Skradina te po jedna osoba iz Tisnog i Rogoznice Pixabay/ILustracija
Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 27 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije; dvanaest osoba iz Šibenika, četiri iz Vodica, pet iz Knina, po dvije osobe iz Drniša i Skradina te po jedna osoba iz Tisnog i Rogoznice.

Trenutno je 107 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 21 pacijent, od kojih su dva na respiratoru, tri na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u) i jedan pacijent na neinvazivnoj ventilaciji (NIV-u). Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 274 osobe, od toga je 197 osoba bliski kontakti oboljelih, a za 77 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19. 

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 607 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Gledajući na tjednoj razini od ukupnog broja oboljelih, 89% osoba nije cijepljeno protiv bolesti COVID-19.

Molimo građane da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr
 

djelomob1.jpg