Rujan 04, 2021 2189

Gradsko društvo Crvenog križa Vodice provodi tečaj za juniore - spasioce: odazvalo se 13 polaznika

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Hrvatski crveni križ zajedno sa Gradskim društvom Crvenog križa Vodice i ove godine organizira edukaciju za juniore spasioce. Radi se o djeci sedmih i osmih razreda OŠ Vodice i OŠ Čista Velika koji na ovoj edukaciji uče o osnovnim pravilima spašavanja i pravila prve pomoći.

-    Njihov praktični dio usmjeren je na kupalištu ispred hotela Kristina, vezan je za tehnike spašavanja, komunikaciju, uzlove i sve ostale tehnike koje spasioci primjenjuju na samom kupalištu -  rekla nam je rekla nam je Tanja Marinković, stručna suradnica službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja pri Crvenom Križu Hrvatske koja naglašava kako je najbitnije da se djeca upoznaju s rizicima na kupalištima, kako spasiti prvo sebe ako se dogodi opasnost i pomoći drugome.

Sa navršenih 18 godina polaznici mogu pristupiti edukaciji za spasioca i steći uvjerenje osposobljenosti za spasioce na otvorenim vodama na osnovu kojeg mogu obavljati posao Spasioca.

Prvu pomoć s polaznicima je odradila Vanja Letica liječnica Medicinske škole u Šibeniku, a pored Tanje Marinković djecu je podučavao i službeni instruktor HCK Draško Filipović

Iza polaznika je prvi korak na tom putu, jer će nakon trodnevnog tečaja i uspješno položenog ispita steći diplomu Juniora spasioca.

djelomob1.jpg