Rujan 06, 2021 1520

Županija osigurala sredstva za pomoćnike u nastavi učenicima s teškoćama

Županija osigurala sredstva za pomoćnike u nastavi učenicima s teškoćama Pixabay / Ilustracija
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Kroz projekt "Zajedno do znanja, uz više elana III", 46 učenika s teškoćama dobit će pomoćnike u nastavi.

Šibensko – kninska županija kao osnivač osnovnih i srednjih škola na svome području je osigurala iznos od 2.083.882,80 kuna i to 1.979.688,66 kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda i 104.194,14 kuna iz izvornih prihoda Šibensko–kninske županije, što čini 5% cjelokupne vrijednosti projekta „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza IV“. Projektna prijava je ocijenjena najvišim mogućim brojem bodova.

Projekt "Zajedno do znanja, uz više elana III" adresira problem neadekvatne podrške za učenike s teškoćama u razvoju, te se kroz uvođenje u rad pomoćnika u nastavi žele ostvariti cilj projekta, a to je smanjenje stope ranog napuštanja školovanja i pristup inkluzivnom obrazovanju kako bi učenici s teškoćama poboljšali vlastite obrazovne mogućnosti.

Nositelj projekta je Šibensko-kninska županija, a 16 škola u kojima postoji potreba za pomoćnicima u nastavi su partneri na projektu. Trajanje projekta je 12 mjeseci, od 1. rujna 2021. do 1. rujna 2022. godine.

U šk. god. 2021./2022. iz ovih sredstava financirat će se 46 pomoćnika u nastavi za 46 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama kojima je Šibensko–kninska županija osnivač, i to u sljedećim školama: OŠ Vodice, OŠ A. M. Petropoljskog Drniš, OŠ Kistanje, OŠ Domovinske zahvalnosti, OŠ Dr. Franje Tuđmana, OŠ Primošten, OŠ Jakova Gotovca , OŠ Rogoznica, OŠ Vjekoslava Kaleba, OŠ Murterski škoji, Srednja škola Lovre Montija, Srednja škola Ivana Meštrovića,  Medicinska škola Šibenik, Turističko–ugostiteljska škola Šibenik, Ekonomska škola Šibenik i Industrijsko – obrtnička škola Šibenik.

djelomob1.jpg