Rujan 09, 2021 455

Održane volonterske akcije u okviru provedbe projekta “Rural volunteers - Get in Action“

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U okviru Erasmus+ programa i provedbe projekta “Rural volunteers - Get in Action“ čiji je nositelj Lokalna akcijska grupa “More 249“, u Gaćelezima je održana volonterska akcija. Sudionici projekta iz 6 zemalja - Hrvatska, Litva, Portugal, Sjeverna Makedonija, Rumunjska i Turska, svojim su angažmanom dali izniman doprinos uređenju naselja te pokazali što znači timski rad i volontiranje za lokalnu zajednicu.

Sudionici su bili podijeljeni u četiri grupe te je svaka od njih imala zadatak odraditi jedan tip volonterske akcije.

Prva grupa mladih na samom ulazu u naselje obojala je metalna vrata mjesne prostorije u blizini autobusne stanice, dok je druga grupa posadila cvijeće u posudama ispred crkve. Treća grupa mladih prihvatila se bojanja drvenih klupa i tobogana na dječjem igralištu u blizini lokve, a četvrta grupa obojala je rasvjetne stupove na prostoru balotane.

Svi prostori na kojima su se odvijale volonterske akcije od iznimne su važnosti za lokalnu zajednicu te predstavljanju mjesta okupljanja i druženja stanovništva Gaćeleza. Također, mladi su svojim volonterskim radom obogatili vlastito iskustvo, stekli osjećaj zadovoljstva i doprinosa lokalnoj zajednici te dokazali važnost volonterizma i toga što ono predstavlja za ljude.

 

Nakon održanih volonterskih akcija, sudionici su se družili na prostoru oko lokve, imali vrijeme za ručak te kratku kreativnu radionicu tijekom koje su zajednički izradili kućice za ptice koje su poklonili lokalnom stanovništvu.

Naposljetku, u popodnevnim satima između mještana naselja Gaćelezi i sudionika projekta, održano je sportsko natjecanje u nogometu, košarci i balotama.

Članovi udruge “Lokva“, ujedno i naši domaćini, bili su vrlo zadovoljni sudjelovanjem grupe mladih i njihovim angažmanom u malenom ruralnom mjestu te su izrazili nadu za nekim novim akcijama i druženjima.

Više o projektu možete vidjeti na stranici www.lagmore249.hr, te Facebook stranici https://www.facebook.com/getrural/

djelomob1.jpg