Rujan 16, 2021 2851

U DV Tamaris trenutno je upisano 284 djece

S novom pedagoškom godinom s radom je krenuo i novi vrtić, a liste čekanja gotovo da ni nema

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Početkom rujna počela je i nova pedagoška godina u dječjem vrtiću Tamaris. Ove godine više od 280 vodičkih mališana s ruksacima na leđima i više – manje hrabrim koracima krenulo je u stjecanje novih prijatelja, znanja i vještina. Još jedna mješovita skupina djece krenut će u listopadu, a liste čekanja po prvi put gotovo da ni nema.

U centralnom vrtiću je ukupno 112 djece raspoređenih u dvije skupine cjelodnevnog boravka (predškolci), jednu skupina cjelodnevnog boravka – integrirani engleski jezik (mješovita skupina) te dvije skupine poludnevnog boravka.

U novom vrtiću nalazi se 161 dijete od čega je tri cjelodnevne jasličke skupine i šest cjelodnevnih vrtićkih skupina te u Čistoj Velikoj njih 11 u jednoj mješovitoj skupini poludnevnog boravka.

-    U naša tri objekta trenutno brojimo 284 upisane djece. Prvog listopada krećemo s još jednom oformljenom skupinom za 12 mališana od jedne do tri godine. Lista čekanja nikada nije bila manja, ostalo je svega nekoliko zahtjeva koji ne ispunjavaju uvjete. Ove godine imamo i nekoliko povratnika iz Amerike i Češke pa smo nastavili i s integriranim engleskim jezikom, priča nam Tina Valerija Storić, ravnateljica DV Tamaris.

Ove godine DV Tamaris ponovno se aplicirao na produženje projekta Veliko srce, a pozitivni odgovor očekuje se kroz koji dan. Bez obzira na ishod, projekt se nastavlja. Također, ponovno se pokreće program Rastimo zajedno.

-    Radi se o programu koji odgajatelji provode s roditeljima i za što nam je potreban tim od troje educiranih odgajatelja. Trenutno ih je dvoje, dok je veći broj odgajatelja zainteresirano za daljnje edukacije u vidu ovog ili Monstessori programa. Ukoliko nam epidemiološke mjere to budu dopustile, s provedbom krećemo u prosincu.

Što se tiče epidemiološke situacije, trenutno su dvije odgojne skupine u izolaciji. Ipak, u novom velikom dječjem vrtiću, ističe ravnateljica, jednostavnije je bilo organizirati rad u skladu s mjerama.-    Vrtić je postavljen tako da svaki dio odgojne skupine ima protupožarne izlaze. Njih koristimo za svakodnevno ulaženje i izlaženje pa se ne stvara gužva na glavnim vratima. Općenito, zaista sam zadovoljna organizacijom rada u novom vrtiću. Velika je razlika, imamo puno veći prostor i svi zajedno se još pomalo uhodavamo, kazala je ravnateljica Storić.

djelomob1.jpg