Listopad 08, 2021 1987

Radovi na sportskoj dvorani na Račicama teku neometano, upravo se završavaju svi njeni temelji

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

Službeni radovi na izgradnji Sportske dvorane na Račicama službeno su započeli 12. srpnja. U tijeku je prva faza gradnje koja obuhvaća grube građevinske radove i zatvaranje objekta. Radovi teku neometano, a danas su kompletno betonirani svi njeni temelji.

-    Ušli smo u četvrti mjesec radova i završavamo zadnju ploču temelja, odnosno ploču borilišta. Time nastavljamo dalje sa zidovima svlačionica, male dvorane i teretane, odnosno sa svim zidovima na prizemlju, najavio nam je Franjo Šimić, glavni inženjer Minigradnje.

U prvoj fazi koristi se građevinski materijal koji se sastoji od betonske mase, armature i oplate. Iako je na svjetskom tržištu cijena željeza skočila u nebo, a nabava je otežana, to nije utjecalo na radove.

-    U posao smo uvedeni 5. srpnja i na taj dan smo preuzeli kompletnu dokumentaciju. Neovisno o poskupljenjima, radovi neometano idu dalje. Željezo moramo ugraditi prema ugovoru koji u potpunosti trebamo ispuniti te smo se na vrijeme pripremili. Vjerujemo da će sve ići prema planu te da će radovi biti završeni na vrijeme, odnosno početkom svibnja 2022. godine, kazao je inženjer Šimić.

Podsjetimo, radovi na prvoj fazi gradnje dvorane vrijedne 12 milijuna kuna financiraju se iz proračuna Grada Vodica. Projekt je u kandidiran i za sredstva ministarstava, a radi se i na izvlačenju sredstava iz Europske unije. 

U međuvremenu će se raditi i na drugoj fazi opremanja dvorane te je u planu da 2023. dvorana primi prve natjecatelje i gledatelje. Projekt sportske dvorane u Račicama izradio je Nop Studio iz Zagreba, a izvođač radova je vodička tvrtka Minigradnja.

Poslijednja izmjena dana Petak, 08 Listopad 2021 18:34
djelomob1.jpg