Listopad 21, 2021 2675

Stanje u šibenskoj Općoj bolnici iz dana u dan se pogoršava, sve više osoblja angažira se na brizi o covid pacijentima čiji broj svaki dan raste

Stanje u šibenskoj Općoj bolnici iz dana u dan se pogoršava, sve više osoblja angažira se na brizi o covid pacijentima čiji broj svaki dan raste snimka zaslona Google maps
Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Stanje u Općoj bolnici Šibensko-kninske županije iz dana u dan se pogoršava i sve više osoblja angažira se na brizi o covid pacijentima čiji broj svaki dan raste, potvrdila je za Šibenski portal ravnateljica bolnice Sanja Jakelić.

– Iz dana u dan svjedočimo sve većim brojkama. I danas imamo stotinu novozaraženih, a na bolničkom je liječenju 31 pacijent s covidom. Među njima je samo jedan cijepljeni pacijent, ali je nažalost, na intenzivnoj njezi. Od jučer koristimo više od jednog paviljona plus prostor ‘Intenzivne’. Bolnica se vraća u prenapregnuto stanje zbog poznatih problema nedostatka medicinskih sestara. Za sada svi programi bolnice rade, sve operacijske sale su u pogonu i nismo uvodili nikakve restrikcije – kaže doktorica Jakelić.

Trendovi, međutim, ne bude optimizam. Jasno je da je epidemija još u uzlaznoj putanji i da je bolnički sustav opet na rubu izdržljivosti.

– Kao i kod prethodnih valova i za ovaj četvrti spremna su tri paviljona bolnice za zbrinjavanje covid pozitivnih pacijenata. Odjel bivše ‘Otorine’ je već popunjen, od jučer se puni i paviljon ‘Infektologije’, a u prizemlju ‘Interne A’ je Jedinica intenzivnog liječenja za covid pacijente – dodaje ravnateljica šibenske bolnice.

Mogućnosti šibenske bolnice nisu neograničene, teoretski je moguće primiti i do 250 pacijenata, koliko je u bolnici kreveta, ali to bi značilo ukidanje svih ostalih djelatnosti.

– Možemo mi primiti i 90 i 100 pa i 250 covid pacijenata, no to nije realno za očekivati. Upravo sad je u tijeku sastanak o potrebi pripreme smanjenja opsega nekih djelatnosti. Ovo nam je četvrti val i svaki rast broja hospitaliziranih covid pacijenata smanjuje kapacitete ostalih odjela. Za sada se odrađuju sve hitnoće, onkološki pacijenti nisu zakinuti, ali u ovom trenutku razmišljamo o smanjenju obujma u ostalim djelatnostima – poručila je Sanja Jakelić ozbiljno zabrinuta zbog potrebe bilo kakvih restrikcija prema pacijentima šibenske bolnice.


 

djelomob1.jpg