Studeni 11, 2021 1238

U Šibensko-kninskoj županiji 199 novooboljelih osoba

U Šibensko-kninskoj županiji 199 novooboljelih osoba ilustracija: Pixabay.com
Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 199 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije: 103 osobe s područja Šibenika, 28 osoba s područja Knina, 14 osoba s područja Drniša, 12 osoba s područja Vodica, devet osoba s područja Kistanja, šest osoba s područja Bilica, po pet osoba s područja Skradina i Biskupije, četiri osobe s područja Primoštena, tri osobe s područja Promine te po dvije osobe s područja Murtera, Tisnog, Ružića, Rogoznice i Tribunja.

Trenutno je 997 aktivnih slučajeva oboljenja. U šibenskoj bolnici liječi se 49 osoba, od kojih je sedam osoba na respiratoru, a pet osoba je na neinvazivnoj ventilaciji (NIV-u). U kninskoj bolnici liječi se 17 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 2526 osoba. Od toga je 2502 bliskih kontakata oboljelih, a za 24 osobe je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19. 

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 525 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Mole se građani da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

 

djelomob1.jpg