Studeni 13, 2021 3291

Bilo kuda bez covid-potvrde nikuda: Od utorka bez nje ne možete u Gradsku upravu, Upravne poslove policije Vodice i u trgovačka društva

Ocjeni sadržaj
(6 glasova)

Bilo kuda bez covid-potvrde nikuda. Tako bi utorak trebao izgledati za sve one koji rade ili posjećuju državne ili javne ustanove. Ostali će na testiranje.

To znači da bez potvrde nećete moći u Gradsku upravu, u prostorije Upravnih poslova policije Vodice (po osobnu ili putovnicu) u Leć ili Gradski parking.

U Vodicama je moguće se testirati i dobiti potvrdu u Matell Dental Centru Vodice te punktu koji je osiguran kod TZ Vodice svaki dan od 9 do 11 sati.

Na stranicama CZ RH objavljen je i detaljan popis ustanova i laboratorija koji provode testiranje na Covid19, a pored gore navedenih to je moguće u Vodicama kod ovlaštenih lijećnika opće prakse, zubarske ambulante i u ljekarnama.

Testiranja se pokazala korisnima

Minstar zdravstva Vili Beroš kaže da su se potvrde ili testiranje u sustavu zdravstva i socijale pokazale korisnima.
“Naime u tom periodu detektirano je preko 580 osoba pozitivnih, a da to nisu znale, mislim da nema boljeg dokaza o epidemiološkoj vrijednosti nove sigurnosne mjere”, rekao je Beroš.

No ta mjera sada se odnosi na više od 240 000 zaposlenih Gradsku upravu, Upravne poslove policije Vodice po osobnu ili putovnicu ili u trgovačka društva i stranke koje dolaze u institucije.

Postoje ipak i iznimke poput: 

Osobe mlađe od 16 godina
Učenici u školama
Roditelji koji dovode djecu u vrtić ili školu
Studenti na fakultetima, osim ako fakultet ne odredi drugačije
Pratnja osobe koja se ne može brinuti za sebe
Osobe koje moraju na sud ili moraju primiti poštu čije bi nepreuzimanje imalo pravne posljedice
Osobe koje se ne smiju cijepiti
Osobe koje idu u HZZO po COVID potvrdu

“Odluka morala biti objavljena puno ranije”
Pučka pravobraniteljica upozorila je da je ovakva odluka morala biti objavljena puno ranije nego u petak u 16 sati.

“Danas je petak, nova mjera je trebala stupiti na snagu u ponedjeljak, sada stupa u utorak, to je jako malo vremena da se sustav organizira, a to nije dobro. Građani se osjećaju nesigurno i unutar sustava u tim tijelima sustavi se ne znaju posložiti dok ne dobiju formalnu odluku i upute što raditi”, rekla je pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter.

Čini se da će se i u ovom slučaju dosta raditi u hodu.

“To su veliki organizacijski problemi, ja ne bih htio biti u koži ravnateljima, njima će biti najteže”, kaže predsjednik Sindikata Preporod Željko Stipić. piše N1
 

Poslijednja izmjena dana Subota, 13 Studeni 2021 12:43
djelomob1.jpg