Studeni 18, 2021 1245

U Šibensko-kninskoj županiji 158 novooboljelih osoba

U Šibensko-kninskoj županiji 158 novooboljelih osoba Unsplash
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 158 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije: 56 osoba s područja Šibenika, 30 osoba s područja Drniša, 24 osobe s područja Knina, devet osoba s područja Ružića, osam osoba s područja Pirovca, sedam osoba s područja Bilica, šest osoba s područja Skradina, četiri osobe s područja Primoštena, po tri osobe s područja Vodica, Murtera i Promine, po dvije osobe s područja Rogoznice i Tisnog te jedna osoba s područja Tribunja.

Trenutno je 686 aktivnih slučajeva oboljenja. U šibenskoj bolnici liječi se 55 osoba, od kojih je osam osoba na respiratoru, osam osoba je na neinvazivnoj ventilaciji (NIV-u), a jedna osoba je na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u). U kninskoj bolnici liječi se 20 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 1507 osoba. Od toga je 1496 bliskih kontakata oboljelih, a za 11 osoba je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19. 

U posljednja 24 sata uzorkovana su i testirana 464 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Molimo građane da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

 

djelomob1.jpg