Prosinac 01, 2021 3391

Gradonačelnik Ante Cukrov izabran u predsjedništvo Udruge gradova

Marko Flipović, gradonačelnik Grada Rijeke i Jasenka Auguštan-Pentek, gradonačelnica Grada Zlatara s vodičkim gradonačelnikom Antom Cukrovom Marko Flipović, gradonačelnik Grada Rijeke i Jasenka Auguštan-Pentek, gradonačelnica Grada Zlatara s vodičkim gradonačelnikom Antom Cukrovom
Ocjeni sadržaj
(8 glasova)

U Puli je održan 13. Susret gradonačelnika i poduzetnika, u sklopu kojeg je održana izborna skupština Udruge gradova u RH. Udruga gradova broji 126 članova te je nastala dobrovoljnim udruživanjem gradova radi suradnje, povezivanja i promicanja zajedničkih interesa gradova kao jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj.

Najvažniji ciljevi Udruge su decentralizacija ovlasti i financija s razine središnje vlasti na gradove, promicanje interesa lokalne samouprave u javnosti te poticanje suradnje jedinica lokalne samouprave.

-    Na dvodnevnom susretu raspravljalo se o nacionalnom planu za oporavak i otpornost, mogućnostima financiranja projekata lokalne zajednice, zakonu o gospodarenju otpadom, industrijskoj simbiozi gradova i poduzetnika, provedbi projekta nabave spremnika za odvojeno prikupljanje otpada sufinanciranog iz EU fondova, razvojnim vizijama gradova, elektrifikaciji u prometu gradova, uredbi o uredskom poslovanju, uspostavi platforme s elektroničkim uslugama za e/m Potpis i e/m Pečat te brojnim drugim temama, kazao je gradonačelnik Ante Cukrov.

Na izbornoj skupštini gradonačelnici su izabrali novo vodstvo Udruge gradova. Za predsjednika je izabran gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, za potpredsjednike gradonačelnici Rijeke i Poreča, Marko Filipović i Loris Peršurić, a vodičkog gradonačelnika Antu Cukrova hrvatski gradonačelnici izabrali su za člana predsjedništva.

 

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 01 Prosinac 2021 09:55
djelomob1.jpg