Prosinac 06, 2021 1796

Tradicionalno obilježen blagdan sv. Nikole, zaštitnika pomoraca

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U povodu obilježavanja blagdana svetog Nikole, zaštitnika pomoraca, šibenski Sindikat pomoraca Hrvatske i ove je godine, u skladu s epidemiološkim uvjetima, organizirao tradicionalno polaganje vijenca u more, u čast svih palih i nestalih hrvatskih pomoraca.

U obilježavanju Dana pomoraca sudjelovao je i župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić u društvu pročelnice Upravnog odjela za poslove Župana Cecilije Tolo.  

Brod Lučke kapetanije Šibenik isplovio je jutros sa šibenske rive, a predstavnici Sindikata i Lučke kapetanije Šibenik u more su položili vijenac prisjetivši se tako svojih poginulih i nestalih kolega .

Vijenac je blagoslovio don Krešimir Mateša, župnik katedrale sv. Jakova, koji je predvodio molitvu za sve pomorce i ljude koji s morem i od mora žive.

Sveti Nikola, zaštitnik djece, pomoraca, djevojaka, siromaha, studenata, farmaceuta, pekara, ribara, zatvorenika, trgovaca i putnika, bio je biskup u gradu Miri, u današnjoj Turskoj, a umro je mučeničkom smrću u tamnici 6. prosinca 343. godine.

                       

djelomob1.jpg