Prosinac 06, 2021 1434

Humanitarna priredba za liječenje Kiare Goršić održana u šibenskom kazalištu

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

U nedjelju, 5. prosinca održala se humanitarna akcija na kojoj su se prikupljali dobrovoljni prilozi za liječenje sedmogodišnje djevojčice Kiare Goršić iz Šibenika koja boluje od iznimno rijetkog tumora na mozgu i čija je jedina šansa eksperimentalna terapija u SAD-u.

Akciju, odnosno humanitarnu priredbu pod nazivom "Mali korak za Kiaru", organiziralo je Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik, u suradnji s Kulturnom udrugom Tribunj i Hrvatskim narodnim kazalištem u Šibeniku. 

Priredba je održana u šibenskom kazalištu s početkom u 17:30 sati, a sudjelovali su: Borna Erceg, Dramska radionica Tisno i Tribunj, Branka Rupić, Gojka Skorić Pelajić, Vodičke mažoretkinje, Udruga Krč iz Primoštena, Udruga Čarobni svijet iz Knina, Dječji vrtić Blažena Hozana.

Program je vodio Nikola Urukalo, a prigodni govor održao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta

-    Izuzetna nam je bila čast i zadovoljstvo pomoći malenoj djevojčici Kiari ovom priredbom. Ja se nadam da će se cijela Hrvatska pridružiti na ovakav ili sličan način kako bi Kiara prikupila financijska sredstva za svoje liječenje. I ono što ću reći, a vrlo je bitno, a to je da svi imamo dvije ruke. Jednu da pomognemo sebi, a drugu da pomognemo drugima. To nek nam svima bude jedan životni cilj za razvoj i napredak društva i zajednice uopće. Međusobno se moramo povezivati, a ne razdvajati. – rekla nam je Lucija Cvitan, voditeljica Dramske radionice Tribunj

Pogledajte video zapis koji je snimio Jurica Cindrić

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 06 Prosinac 2021 19:40
djelomob1.jpg