Prosinac 13, 2021 1789 Šibenski portal

U županiju stiže 600 doza Pfizerovog cjepiva za djecu od pet do 11 godina

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

Cjepivo za djecu od pet do 11 godina danas je stiglo u Hrvatsku i Zavodu za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije bit će distribuirano prvih 600 doza. - javlja Šibenski portal

 

– Roditelji djece koji su zainteresirani za cijepljenje trebaju se javiti pedijatru ili liječniku obiteljske medicine kod kojeg se vodi dijete, a mogu se javiti i Ambulanti školske medicine. Ovisno o interesu za cijepljenje djece razmišljamo i o mogućnosti organiziranja izdvojenog punkta u subotu, no o tomu ćemo naknadno obavijestiti javnost – kazala je Diana Dulibić, ravnateljica Zavoda za Šibenski portal

Liječnici, inače, pozivaju roditelje da cijepe svoju djecu, osobito onu koja su u riziku. Za djecu je planirano cijepljenje sa dvije doze Pfizerovog cjepiva, a doza je tri puta manja nego za odrasle. Trideset mikrograma je doza za odrasle, a deset mikrograma za djecu. Stručnjaci smatraju da bi veća procijepljenost unutar razreda smanjila širenje virusa i odlaske u samoizolaciju.

U Šibensko-kninskoj županiji, zbog širenja zaraze među djecom, škole rade kombinirano po modelima A i C, odnosno uz nastavu u školi, ali i na daljinu.

– U Stožeru podatke iz škola dobijemo utorkom pa prije sutrašnjih podataka mogu potvrditi da je pretprošlog tjedna 86 učenika bilo pozitivno. U samoizolaciji je tada bilo 389 učenika tako da je bilo škola koje su u potpunosti radile po modelu C, na daljinu. Među profesorima je 32 pozitivnih na koronavirus, a pozitivno je i 26 ljudi među nenastavnim osobljem – kazao je Darko Dukić, načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

djelomob1.jpg