Prosinac 17, 2021 2706

Nema interesa za cijepljenje djece na vodičkoj pedijatriji

Nema interesa za cijepljenje djece na vodičkoj pedijatriji Unsplash
Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

U Hrvatsku je u ponedjeljak stiglo 48.000 doza cjepiva protiv covida-19 za djecu od pet do 11 godina, koje se distribuira po zavodima za javno zdravstvo. Kako je Šibenski portal već pisao, Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije ovaj tjedan raspolaže sa 600 doza Pfizerovog cjepiva za djecu. Kako doznajemo od pedijatrice Dunje Radetić, zasada u Vodicama nema interesa za cijepljenje.

-    U mojoj ambulanti još nema interesa za cijepljenje djece, a u pravilu bih trebala imati dovoljan broj zainteresiranih da bih ga uopće mogla planirati. Svakako, cijepljenje se preporučuje, a posebice kod kronično oboljele djece kod koje se može očekivati da Covid bude težeg tijeka – kazala nam je vodička pedijatrica Dunja Radetić.

O cijepljenju je razgovarala s nekoliko roditelja svojih malih pacijenata, međutim, zasad su ga svi odbili.

-    Kod djece oboljele od Covida do sada smo imali slučajeve trombocitopenije i nekih drugih benignih komplikacija te dugotrajnog umora koji su u pravilu prošli. Bilo je više hospitalizacija zbog tipične pneumonije.  Ozbiljnijih komplikacija nije bilo izuzev jednog djeteta – nekadašnjeg onkološkog bolesnika. Ono se liječilo u klinici za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' i sada je dobro – navela je doktorica Radetić.
 

djelomob1.jpg