Prosinac 18, 2021 1715

Pozdravio ih je gradonačelnik Ante Cukrov i zahvalio na odabiru Vodica kao trening destinacije

Kelly van Zon, trostruka paraolimpijska pobjednica u stolnom tenisu za žene sa svojim timom trenirala u Vodicama

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Proteklog tjedna u vodičkim hotelima Olympia & Olympia Sky gostovala je i trenirala  stolnoteniska para reprezentacija Nizozemske, jedna od jačih na svijetu, koju predvodi Kelly van Zon,  trostruka paraolimpijska pobjednica u stolnom tenisu za žene. Poveznica za njihov dolazak u Vodice, osim što hotel Olympia ima idealne uvjete za treninge, je Nikica Vukelja, poznati stolnoteniski trener s velikim međunarodnim trenerskim iskustvom. 

Kako su zbog korone u većini zemalja bili zabranjeni treninzi u dvoranama Nikica Vukelja, sadašnji trener STK Aquestil iz Duge Rese, pozvao je reprezentacije s kojima je surađivao da dođu trenirati u Vodice. Tako smo u Vodicama imali reprezentacije Velike Britanije, Nizozemske, Francuske i Hrvatske. To je kasnije prošireno i na juniorske reprezentacije Slovačke i Češke. Para sportaši se odlikuju nevjerojatnom snagom volje i motivacije te unatoč svom hendikepu pronalaze put do uspjeha i pomiču ljudske i sportske granice.  

“Ovo mi je treći put ovdje u kratko vrijeme. Sviđa mi se obala, a što se tiče treninga, sve je dobro organizirano i osjećam se jako dobro došlo”, kazala nam je paraolimpijka Kelly van Zon.

Njen plan je nastaviti s igrom i polako se pripremati godinu za godinom za paraolimpijske igre u Parizu.

“Nadam se da ćemo Vodice ponovno uključiti u pripreme jer tu nam je zaista odlično. Pripreme za Tokio koje smo ovdje odradili bile su jako dobre. Nadam se i da ćemo moći više trenirati s njemačkim i hrvatskim timom. Također, mladima bih poručila da je važno nemati strah ako žele nešto postići. Možda isprve neće biti tako lako, ali potrudite se izabrati najbolji put. Ne treba se bojati svojih snova”, poručila je van Zon.

Gradonačelnik Grada Vodica Ante Cukrov pozdravio je sve prisutne, zahvalio na odabiru Vodica za njihovu trening destinaciju, zaželio im uspjeh i sreću u daljnjem radu i da opet dođu u Vodice i kao turisti sa svojim obiteljima.

Trener nizozemske reprezentacije Lumen Dekker potvrdio mu je da će se sigurno vratiti na ljeto.

“Prvi put u Vodicama smo bili prije godinu dana na početku pandemije. Tada je ovdje bilo jako tiho, a sada ima puno više aktivnosti. Smještaj je jako dobar, blizu potrebnih sadržaja pa ne moramo puno koristiti prijevozna sredstva te imamo vremena uživati u predivnom okruženju, kazao nam je Lumen Dekker, trener nizozemske reprezentacije te dodao da uz svoju trostruku paraolimpijsku prvakinju koja želi i četvrto zlato, u svom timu imaju i druge igrače koji bi se mogli parirati na sljedećim igrama.

djelomob1.jpg