Prosinac 30, 2021 1468

U Šibensko-kninskoj županiji 320 novooboljelih osoba, jedna osoba preminula

U Šibensko-kninskoj županiji 320 novooboljelih osoba, jedna osoba preminula Pixabay
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 320 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije; 194 osobe s područja Šibenika, 36 osoba s područja Drniša, 19 osoba s područja Knina, 17 osoba s područja Vodica, po devet osoba s područja Tisnog i Primoštena, osam osoba s područja Bilica, sedam osoba s područja Kistanja, pet osoba s područja Tribunja, po četiri osobe s područja Murtera i Pirovca, tri osobe s područja Kijeva, po dvije osobe s područja Skradina i Ervenika te jedna osoba s područja Rogoznice.

Nažalost preminula je ženska osoba (1937. godište) koja se liječila u šibenskoj bolnici.

Trenutno su 1262 aktivna slučaja oboljenja. U šibenskoj bolnici liječi se 46 osoba, od kojih je 10 osoba na respiratoru. U kninskoj bolnici liječi se 12 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 2192 osobe. Od toga je 2161 bliski kontakt oboljelih, a za 31 osobu je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovana su i testirana 644 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Molimo građane da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

 

djelomob1.jpg