Siječanj 25, 2022 2327

Nova pravila za koronakartu Europe, u obzir će se uzimati i procijepljenost: Hrvatska pred nadolazeći sezonu neće dobro proći?

Nova pravila za koronakartu Europe, u obzir će se uzimati i procijepljenost: Hrvatska pred nadolazeći sezonu neće dobro proći? Ilustracija
Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Boje kojima se na koronakarti Europe određuje rizičnost pojedine zemlje od sutra će se određivati prema novim pravilima. 

Potvrdio je to ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera civilne zaštite Davor Božinović, a osim broja novooboljelih i udjela pozitivnih u novoj će se formuli uzimati u obzir i stopa cijepljenja na 100 tisuća stanovnika. 

To će biti veoma važno uoči nove turističke sezone na koju bi mogla utjecati loša procijepljenost u Hrvatskoj. Jer postotak cijepljenih građana u konkurentskim zemljama, Grčkoj, Malti, Italiji, Španjolskoj i Portugalu, znatno je veći.

- Po tome će se određivati i boja zemalja, po tome će se regulirati sloboda kretanja unutar Europske unije i nama je to itekako zanimljivo kao državi članici, ali i kao turističkoj zemlji pred nadolazeću turističku sezonu, rekao je Božinović za HRT

djelomob1.jpg