Siječanj 29, 2022 1776

Održan online Sabor Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski”: Nada Murganić ponovo dobila povjerenje izaslanica

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Nakon završnog ciklusa izbora županijskih organizacija danas je sukladno epidemiološkoj situaciji na današnjem online Saboru okupila se 271 izaslanica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski”
Izaslanice Zajednice birale su novo vodstvo i predsjednicu Zajednice.

Dosadašnja predsjednica Nada Murganić ponovo je dobila povjerenje izaslanica te drugi puta uzastopno izabrana za predsjednicu. U svom obraćanju stavila je naglasak na demografiju, sve ljude u potrebi i jačanje angažmana žena u politici.

Osim predsjednice Zajednice, na Izbornom saboru izabrano je i pet potpredsjednica Zajednice, pet članica Predsjedništva Zajednice i 21 članica Središnjeg odbora Zajednice.

Prigodni govor održao je predsjednik HDZ-a gospodin Andrej Plenković i dao punu podršku budućim aktivnostima “Katarina” te se osvrnuo na njihova dosadašnja postignuća na dobrobit hrvatskih obitelji, žena, djece i mladih.

Iz Zajednice žena Katarine Zrinki ŠK županije kao članica Središnjeg odbora Zajednice kandidirana je Gordana Sarić

Zajednica žena promiče obitelj kao temeljnu zajednicu društva, afirmirajući ulogu žene u obitelji, potiče dosljednu provedbu nacionalne politike za promicanje jednakosti žena, borbu protiv nasilja nad ženama i djecom, odgoj djece i mladih, te potiče suradnju s nevladinim organizacijama u promicanju prava žena.

djelomob1.jpg