Veljača 04, 2022 869

Sljedeći tjedan policija će pojačano nadzirati vozače teretnih vozila i autobusa na području županije

Sljedeći tjedan policija će pojačano nadzirati vozače teretnih vozila i autobusa na području županije Ilustracija: Pixabay.com
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Policajci PU šibensko-kninske od 7. do 13. veljače provodit će akciju ‘Roadpol’ pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa, a sve u cilju povećanja stupnja sigurnosti u prometu te smanjenja broja i posljedica prometnih nesreća koje su uzrokovali vozači teretnih vozila i autobusa.

Tijekom akcije u nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja, a posebno prometnih nesreća zbog nepropisne vožnje teretnih vozila i autobusa.

– Naši statistički podaci za 2021. godinu u odnosu na 2020. godini pokazuju porast broja prometnih nesreća koje su uzrokovali vozači autobusa i teretnih vozila do i iznad 3,5 tone, odnosno 128 prometnih nesreća u 2021. u kojima je jedna osoba smrtno stradala, 12 ih je zadobilo teške, a 34 lakše tjelesne ozljede, dok je tijekom 2020. evidentirano 100 prometnih nesreća u kojima nije bilo smrtno stradalih, pet osoba je zadobilo teške, a 16 lakše tjelesne ozljede – priopćili su iz PU šibensko-kninske.

Dakle razvidan je porast broja prometnih nesreća i stradalih osoba. Iz policije opetovano pozivaju vozače da poštuju prometne propise, a posebno kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga i da koriste sigurnosne pojaseve, da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje, upravo zato što je čovjek ključni faktor za sigurnost prometa, jer samo odgovornim ponašanjem svih u prometu doprinosimo sigurnosti.

djelomob1.jpg