Veljača 08, 2022 837 HRT

Pada broj novooboljelih u ŠK županiji, popustilo je i zanimanje građana za cijepljenje

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U posljednja 2 tjedna polako opada broj novooboljelih u Šibensko-kninskoj županiji. Međutim, iako nema većeg priljeva pacijenata, i dalje ne popušta pritisak u šibenskoj bolnici. No, popustilo je zanimanje građana za cijepljenje.  - javlja HRT

Prije 2 mjeseca na ovom se punktu istodobno moglo cijepiti i 5-6 zainteresiranih, danas tek jedan stol za kojim se cijepi.  

- Cijepili smo 50-ak ljudi. Skoro sve s trećom, a bilo je nekoliko s prvom dozom, rekla je Branka Skelin, medicinska sestra. 

- Da je jedino rješenje cijepljenje, nema se što tu puno pričati. Bolest ćeš teže dobiti, a lakše proći, naglasila je anketirana.

Kontinuirano opada broj testiranih u posljednjih 15-ak dana, a time i broj novooboljelih.

- Nakon laboratorija, svi ti pozitivni nalazi prelaze u Odjel epidemiologije, onda se epidemiološki obrađuju. Ti su brojevi zaista manji, ali nije vrijeme za opuštanje i ne možemo reći da to vodi kraju, ističe Diana Dulibić, ravnateljica ZZJZ-a Šibensko-kninske županije. 

Isto razmišlja i prvi čovjek šibenske bolnice. U njoj je trenutačno zbog COVID-a hospitaliziran 61 pacijent, 13 ih je na respiratoru. 

- To je brojka koja se zadnjih tjedana zapravo uvijek kreće na toj razini. Nemamo nekakav znatno veći priljev pacijenata, ali još uvijek nismo u situaciji da možemo reći da brojke padaju, naglašava Kristijan Stipaničev, v.d. ravnatelja Opće bolnice Šibensko-kninske županije. 

Pa pritisak na 3 COVID odjela i 2 COVID intenzivne jedinice ne popušta. Stoga iz Zavoda za javno zdravstvo neprekidno i dalje pozivaju na cijepljenje - tek je 56 posto odraslog stanovništva cijepljeno.

- Nažalost, mi smo u donjem dijelu tablice po procijepljenosti i ne možemo biti zadovoljni s takvim rezultatom. Zaista je činjenica u zadnja 2 mjeseca da ljudi koji su cijepljeni ne obolijevaju od težih oblika bolesti, istaknula je Diana Dulibić, ravnateljica ZZJZ-a Šibensko-kninske županije. 

Bez obzira na stagnaciju zanimanja za cijepljenje, broj punktova nije se smanjivao, kako bi u svakom trenutku ipak bili što dostupniji svim građanima, ističu u Zavodu za javno zdravstvo.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 08 Veljača 2022 21:20
djelomob1.jpg