Veljača 10, 2022 5152

Novi vlasnik nije uspio preuzeti vodički Hotel Kristina. Nedostaje dio inventara, a na posjedu su osobe s kontejnerom

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Nersudin Salihović, poduzetnik iz Sarajeva koji je u stečajnom postupku tvrtke Tempo Vodice kupio Hotel Kristina u središtu Vodica, obavijestio je Trgovački sud u Zadru da 3. veljače nije uspio preuzeti kupljene nekretnine i pokretnine. - prenosimo sa Šibenskog portala

 

Salihović, preko Odvjetničkog društva Smolek & Škrinjar, obavještava sud da do preuzimanja nekretnina i pokretnina nije došlo budući da nisu bile u potpunosti oslobođene osoba i stvari.

– Kupac ovime ističe kako je cijelosti isplatio kupovninu sukladno rješenju naslovljenog suda. Međutim, na kupljenoj čestici se još uvijek neovlašteno nalaze osobe koje na posjedu drže kiosk (kontejner). Kupac ističe da primopredaja nije izvršena dok se osobe koje na posjedu drže kiosk (kontejner) ne uklone s kupljenog zemljišta – stoji u podnesku.

Nadalje, prilikom pokušaja primopredaje utvrđeno je da nedostaje dio kupljene opreme, a riječ je o ledomatu Icematic M192 kapaciteta 225 kilograma leda u 24 sata vrijednom 9.664,10 kuna. Salihović, stoga, predlaže Trgovačkom sudu da poduzme dužne mjere, jer je u cijeni koju je platio bila i vrijednost ledomata koji nedostaje.

Kupac također predlaže sudu da ga obavijesti kada će kupljene nekretnine biti oslobođene od osoba i stvari kako bi se mogao izraditi primopredajni zapisnik i kako bi mogao nesmetano koristiti svoje vlasništvo, odnosno pokretnu i nepokretnu imovinu.

Podsjetimo kako je Šibenski portal već pisao, Salihović je 14. siječnja ove godine u ovršnom postupku prodaje pokretnina i nekretnina, uplatio 9.621.074,37 kuna za nekoliko zemljišta i obje zgrade Hotela Kristina te za svu ugostiteljsku oprema i namještaj kao i za hotelsku opremu i namještaj vodičkog Hotela Kristina.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 10 Veljača 2022 14:51
djelomob1.jpg