Veljača 25, 2022 2489

Do početka sezone uredit će se Kekino žalo i ograda duž obale u Prvić Luci

Prva faza radova na rekonstrukciji i dogradnji mula u centru Šepurine je gotova

Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji mula u centru Šepurine na prvoj fazi su gotovi. Obuhvatili su uređenje obale s gatom s vanjske i unutarnje strane postojećeg lukobrana, a započeli su krajem 2020. godine. Radovi su vrijedni 7,2 milijuna kuna, a financiralo ih je resorno ministarstvo Županija te Županijska lučka uprava.

Uređenje lučkog bazena radi se u dvije faze te će u konačnici pružati odgovarajuću zaštitu plovilima od djelovanja valova iz II., III. i IV. kvadranta s ukupno 32 veza. 

- Mjesta će biti za 22 brodice dužine od 9,5 metara i 10 brodova do 13,5 metara, a unutar zaštićenog akvatorija dobit će se novi gat za javni obalni promet. Prva faza je gotova, a kroz ovu godinu raspisat će se natječaj za izvođača radova za drugu fazu koja će u konačnici oblikovati novu luku u Šepurini. Ukupna vrijednost radova je oko 20 milijuna kuna – kazao je vodički gradonačelnik Ante Cukrov koji je danas obišao otok Prvić.

Gradonačelnik Cukrov danas je posjetio i Prvić Luku.

- Obišli smo Prvić Luku s članovima mjesnog odbora i predsjednikom Alenom Škalabrinom te dogovorili uređenje ograde prema punti, sanaciju Kekinog žala i rješavanje drugih komunalnih problema – naveo je gradonačelnik Cukrov

Vaša reakcija na članak
Poslijednja izmjena dana Petak, 25 Veljača 2022 16:04
djelomob1.jpg