Ožujak 06, 2022 2525

Maturantica Paola Perica iz Vodica sudjelovala na edukaciji iz sportskog novinarstva u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza

Paola i prof. Mila Paola i prof. Mila
Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

U organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza održan je ovogodišnji projekt Igram, pišem, lajkam u Poreču, a naša sumještanja i maturantica Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik Paola Perica odabrana je između 20 učenika u novinarskom kampu.

Paola Perica sudjelovala je na IPL natječaju koji ove godine ponovo educira nove učenike novinare. Igram, pišem, lajkam projekt izabrao je, iz svake županije, učenike s najbolje ocijenjenim radovima, u čemu je naša Paola bila visoko pozicionirana s 83 boda od mogućih 90.

Tako su se, 3.3.2022., Paola i njena mentorica prof. Mila Kundajica uputile za Poreč gdje su u hotelu Albatros boravile većinski dio svojih edukacija. Cilj edukacije je upoznati učenike s novinarstvom i njegovim posebnostima.

Predavači su u svoje prezentacije unijeli sve potrebne informacije koje su radoznali učenici upijali, a neki od predavača bili su: Ivanka Toma, novinarka Jutarnjeg lista, Marin Šarec, sportski novinar i freelancer, Marin Pavelić, snimatelj i novinar te ostali. Marija Bobinski, koja je i sama prisustvovala IPL natječaju još 2014., ostala je u kontaktu s HŠSSom te je upravo ona koordinatorica ovogodišnjeg IPL natječaja. Uz nju, kao stručnjakinju u komunikaciji, bila je i njena kolegica, Tea Franjić, koja je više sklona fotografiranju.

Njih dvije su svim finalistima ukazale na to koliko ih je baš ovaj projekt pogurao u karijeri. Uz sate pisanja i fotografiranja, Ivan Fedor, uputio je učenike u medijsku pismenost i u radijsko novinarstvo.

Svoje znanje su primjenjivali na raznim radionicama te zbog natrpanog rasporeda nisu imali previše vremena za razonodu, međutim, bez obzira na količinu posla, stečena su predivna nova iskustva i sklopljena nova prijateljstva. Natjecanje je i dalje u tijeku jer finalisti svoje radove šalju sve do šestog mjeseca ove godine, a na samom kraju bit će izabran ovogodišnji pobjednik. Njihov zadatak je izvještavati nas s bilo kojih natjecanja na koja budu poslani, a to su imali priliku iskusiti već u sklopu edukacije.

U sportskoj dvorani Poreč, 6.3.2022., održano je natjecanje u plesu s kojeg su finalisti, uz pomoć predavača, pisali razna izvješća i intervjuirali sudionike natjecanja. Odredili su tko što radi i bili toliko uspješni da su iznenadili predavače, pa čak i svoje mentore.Uz ovu edukaciju upoznajete pravu stranu novinarstva što je potvrdila i naša Paola koja vas sve poziva da se dogodine prijavite na IPL natječaj i pustite mašti na volju.

🤩U organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza održan je ovogodišnji projekt Igram, pišem, lajkam u Poreču, a naša...

Posted by Gimnazija Antuna Vrančića Šibenik on Sunday, March 6, 2022

djelomob1.jpg