Ožujak 18, 2022 1528

Razvojna agencija ŠKŽ pripremila Projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju i energetsku obnovu zgrade OŠ Vodice

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Zgrada osnovne škole u Vodicama stara je oko 40-ak godina, dotrajala je i treba hitnu sanaciju. Cjelokupni projekt rekonstrukcije i energetske obnove zgrade kojim bi se osiguralo grijanje i hlađenje iz obnovljivih izvora energije, procijenjen je na 9 milijuna kuna, a iz Mehanizma za oporavak i otpornost, škola se nada financirati projektnu dokumentaciju vrijednosti 1,6 milijuna kuna.

„Dobro je što u cijelom postupku prijave imamo svesrdnu podršku Razvojne agencije Šibensko-kninske županije, kao i Županije i Grada Vodica“, kazala je ravnateljica Osnovne škole Vodice Ivana Mikulandra.

Osnovna škola Vodice jedna je od najvećih u županiji, broji 722 učenika s područja Vodica i Srime te Tribunja, ima 37 razrednih odjela, a nastava se odvija u dvije smjene!

Projektna dokumentacija koju je pripremila Razvojna agencija ŠKŽ je samo jedan u nizu koraka koje planira poduzeti Osnovna škola Vodice kako bi u konačnici dobila adekvatan prostor za prelazak iz dvosmjenskog na jednosmjenski odnosno rad u jutarnjoj smjeni.

Škola tako namjerava osigurati i rad posebnih odjela za učenike s poteškoćama u razvoju, a očekuje se i otvaranje novih radnih mjesta za tehničko osoblje: kuharice i spremačice za rad u cjelodnevnom boravku te za stručno osoblje, odnosno rehabilitatore za posebne odjele. 

Poslijednja izmjena dana Petak, 18 Ožujak 2022 18:46
djelomob1.jpg