Ožujak 22, 2022 2405

Gradonačelnik Ante Cukrov potpisao ugovor o sufinanciranju „Uređenja postojećeg igrališta Prvić Šepurine“ u 2022. godini

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)

U zadarskoj Luci Gaženica, u nazočnosti Olega Butkovića, ministra mora prometa i infrastrukture potpisani su ugovori za sufinanciranje 45 projekata lučke infrastrukture i sanacije pomorskog dobra.

Odlukom je dodijeljeno 57,7 milijuna kuna za 45 projekata županijskih lučkih uprava te gradova i općina na području Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske, Zadarske i Dubrovačko-neretvanske županije. 

Ministarstvo će sufinancirati gradu Vodicama uređenje postojećeg igrališta u Prvić Šepurini koje se nalazi na pomorskom dobru sa 410.000,00 kuna, što je maksimalan iznos sufinanciranja od strane ministarstva.

– To je zapravo nastavak velikog investicijskog ciklusa, ulaganja u luke, u rive. Mi smo zemlja koja živi od mora, okrenuti smo moru i meni je kao ministru i nama u resornom Ministarstvu zaista drago da, od 25 milijardi kuna ulaganja u prometnom sektoru, velik dio ide u projekte obnove luka, riva i lukobrana – kazao je ministar Butković.

djelomob1.jpg