Ožujak 23, 2022 1146

Odgođena županijska sjednica zbog nedostatka kvoruma

Odgođena županijska sjednica zbog nedostatka kvoruma Foto: Šibenski portal
Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Na kaju Aktualnog sata današnje Skupštine Šibensko-kninske županije, vijećnik HDZ-a Tomislav Lucić najavio je da će svi vijećnici HDZ-a napustiti sjednicu jer ne žele sudjelovati u sukobu i međusobnim raspravama partnera na vlasti.

Potom je Stipe Petrina tražio prozivku kojom je utvrđeno da su u dvorani u Drnišu ostala 24 vijećnika, dovoljno za nastavak rada. Međutim tada je dao vijećnicima petominutnu pauzu nakon koje će opet morati utvrđivati kvorum. Na to ga je upozorio i tajnik, kojem je odgovorio da on to zna i zna zašto je tako postupio. - piše Šibenski portal

U prozivci nakon pauze utvrđeno je da je u dvorani 19 vijećnika, odnosno da ne postoji kvorum za nastavak rada jer se u dvoranu nije vratilo šestero vijećnika s Nezavisne liste Stipe Petrine. Nova sjednica bit će sazvana za ponedjeljak, također u Drnišu.

Tijekom pauze medijima se obratio Željko Burić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a.

– Svjedoci smo završetka aktualnog sata skupštine, ali ne bih ja sad o Skupštini. Rezultat svakih demokratskih Izbora i dobivanja povjerenja građana ima samo jedan cilj – funkcioniranje izvršne vlasti i sposobnost donošenja odluka. Jer je to preduvjet za napredak određene linije, u ovom slučaju županije. Nažalost, mi smo svjedoci da oni koji su dobili povjerenje građana jednostavno ne funkcioniraju – kazao je Burić.

Naglasio je i kako predmet obraćanja medijima nije nefunkcioniranje koalicije na vlasti, nego blokada Županije.

– To je već sada potpuno evidentno. S obzirom da je HDZ na prošlim izborima izgubio izbore, mi smo u oporbi, a oni koji su stekli povjerenje građana moraju pokazati sposobnost donošenja odluka i današnja skupština ima određeni dnevni red na kojem se očekuje donošenje odluka. S obzirom da ta većina kaže da je sposobna raditi, nema potrebe da županijski vijećnici HDZ-a i dalje sudjeluju. Prepuštamo da opravdaju povjerenje koje su dobili. U protivnom, ja očekujem da budu odgovorni prema svim biračima i građanima županije, jednostavno omoguće nove izbore i da vidimo na novom izbornom ciklusu kome građani vjeruju. Želim im puno sreće i uspjeha, ne zbog njih samih nego zbog građana ove županije. Pustimo složnu obitelj da sami riješe svoje probleme – poručio je Burić.

Izvor vijesti i fotografija: Šibenski portal

https://www.facebook.com/infovd/videos/687023685946399/

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 23 Ožujak 2022 15:27
djelomob1.jpg