Kolovoz 17, 2014 3699

Foto: Fešta sv. Roka u Šepurinama

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Subota, 16. kolovoza u Šepurinama bila je poseban dan. Kao u ostalom i svake godine: to je dan kada mjesto slavi svoga zaštitnika, sv. Roka. Međutim, nakon godina krize kada se ovo mjesto nije moglo pohvaliti osobito uspješnim pučkim veselicama koje tradicionalno prate takve proslave, ove je godine ona bila pun pogodak.

Osim mise i svečane procesije kroz selo, program je počeo predstavom 'Ježeva kućica' koju su za Šepurinjane i njihove goste pripremili članovi Udruge roditelja i djece 'Zlatne ribice', a organizirana je bila i izložba dječjih radova. Večernji je program otvoren nastupom vodičke klape Bunari, a atmosfera se 'zakuhala' kada su se na binu ispred crkve sv. Jelene popelo Ljetno kino, tročlani sastav kojeg je 2009. godine okupio Max Jurčić, široj javnosti poznat kao nekadašnji član Filma, Azre, Vještica i Šo!mazgoona.

Svojim su ska-obradama poznatih pjesama napravili pozitivan odmak od tipičnog repertoara zabavnog melosa koji inače prati dalmatinske fešte, čime su oduševili publiku koja se u jednom trenutku masovno popela na binu te pjevala i plesala s dečkima iz benda. Ovo je, također, bila fešta na kojoj je bend pozvan na bis, tako da je ukupan dojam bio kao da se radi o koncertu kojeg je publika dugo čekala, a okupljeni su komentirali kako se radi o najboljoj proslavi sv. Roka od 1995. godine, kada je ovo mjestašce svojim nastupom počastila legendarna Daleka obala.

Sve u svemu, bila je to večer koja je idealno 'zatvorila' ljetnu sezonu u Šepurinama, a ljudima kojima je ovaj vikend zadnji prije povratka u radnu rutinu dodatno je otežala povratak u stvarnost.

Izvor/Foto: www.sibenskiportal.hr

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 17 Kolovoz 2014 15:08