Ožujak 31, 2022 3301

Zbog sličnosti jezika očekuje se brz napredak u govoru

Ukrajinski školarci počeli pohađati osnovnu školu u Vodicama, bit će uključeni u Pripremnu nastavu hrvatskog jezika

Ukrajinski školarci počeli pohađati osnovnu školu u Vodicama, bit će uključeni u Pripremnu nastavu hrvatskog jezika Ilustracija/Pixabay
Ocjeni sadržaj
(5 glasova)

Zbog sličnosti jezika očekuje se brz napredak u govoru Mali Ukrajinci, izbjegli od stravičnih ratnih događanja kojima je pogođena njihova domovina, prije tjedan dana počeli su pohađati osnovnu školu u Vodicama. Do sada je upisano četvero djece, dva dječaka dva dječaka i dvije djevojčice (1., 3., 4. i 6. razred), a u školi su ih dočekali svi potrebni materijali za rad.

- U sporazumijevanju imamo malih problema, neka djeca govore malo engleski jezik, a neka se služe samo ukrajinskim,dok  učitelji i drugi učenici koriste sve dostupne digitalne alate za prevođenje i komunikaciju. Djeca će biti uključena u Pripremnu nastavu hrvatskog jezika, a zbog sličnosti ukrajinskog i hrvatskog očekujemo brz napredak u govoru – kazala nam je Ivana Mikulandra, ravnateljica OŠ Vodice.

Što se tiče radnih materijala, dobili su sve potrebno za rad te se svi zajedno trude da se djeca osjećaju dobro i ugodno u našoj Školi. 

- Ovim putem posebno se zahvaljujemo našim učenicima te njihovim roditeljima i Crvenom križu na pruženoj podršci i pomoći – naglasila je ravnateljica Mikulandra.

Također, kako doznajemo, maleni Ukrajinci uključili su se i u izvannastavne aktivnosti u vodičkim sportskim aktivnostima, na nogometu, karateu...
 

Tags
Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 31 Ožujak 2022 21:29
djelomob1.jpg