Travanj 29, 2022 1884

LAG “More 249“ uz podršku BBK Orlov krug obilježio je Dan planeta Zemlje

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Dana 28. travnja 2022. LAG “More 249“ uz podršku BBK Orlov krug obilježio je Dan planeta Zemlje.

U popodnevnim satima na Trgu hrvatskih mučenika u Vodicama izloženi su likovni radovi učenika Osnovne škole “Čista Velika“ i Osnovne škole Vodice. Učenici su tako svojim crtežima i pisanim porukama prikazali vlastito viđenje planete Zemlje i onoga što trebamo učiniti da bi je sačuvali:

„Zemlju ne možemo izliječiti lijekovima, nego našom brigom!“

„Draga prirodo, hvala ti za sve plodove i ljepote mora, planina, polja i ravnica.“

„Ova kugla nije za bacanje. Čuvajmo Zemlju, jer Zemlja čuva nas. Vratimo joj način da je pazimo i mazimo!“

Na štandovima su bili izloženi proizvodi lokalnih proizvođača čime se željelo poručiti kako kupnjom lokalnih proizvoda i korištenjem lokalnih namirnica utječemo na smanjenje ekološkog otiska i potičemo lokalne proizvođače! Potrebno je osvijestiti činjenicu da kupnjom uvezenih namirnica nastaje velika potrošnja energije zbog transporta te da kupnjom namirnica u trgovačkim centrima manje novaca ostaje u lokalnoj zajednici, a više velikim korporacijama. Ako se postavimo kao svjesni potrošači koji podupiru lokalnu proizvodnju i kupuju lokalne proizvode, postajemo osviješteni u pogledu zaštite okoliša, zdravlja ljudi i manje potrošnje resursa.

Volonteri BBK Orlov krug su organizirali biciklističku turu, a u kojoj je sudjelovalo dvadesetak djece koja su pri povratku odradila poligon i pokazala svoje vještine i spretnost. Iz LAG-a “More 249“ i BBK Orlov krug poručuju kako je potrebno više se kretati, hodati, voziti biciklu da bi pridonijeli urbanoj mobilnosti, smanjenju zagađenja zraka i smanjenju ekološkog otiska!

Podjelom platnenih vrećica LAG poručuje da ne koristimo jednokratnu plastiku i plastične vrećice jer time pridonosimo održivosti u području zaštite okoliša i očuvanja prirode!

Na kraju, zahvaljujemo se svima koji su dali svoj doprinos u obilježavanju Dana planeta Zemlje, a posebno Ivanu i Marini na postavljanju poligona i organizaciji biciklističke ture!

Izvor: LAG “More 249“

djelomob1.jpg