Svibanj 15, 2022 1686

Održana ekološka akcija čišćenja podmorja grada Vodica

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

U svrhu očuvanja prirode i unapređenja turizma, u organizaciji ŠRK Mali porat i TZ Vodice danas je održana akcija čišćenja podmorja na području grada Vodica.

Čistilo se podmorje Malog i Velikog porta, područje ispred stare škole, a u akciji pored članova ŠRK Mali porat, mještana i Katoličkih skauta župe Vodice, koji su od ronilaca prihvatali vreće sa otpadom te iste nosili do kontejnera, sudjelovali su i ronioci ronilačkog kluba "Roniti se mora", članovi ronilačke skupine Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Republike Hrvatske, RK HRVI Nemo-Adriatic, ronioci iz projekta „Pogled u plavo“ uz podršku ronilačkog centra Vodice Dive.

Cilj ove akcije je izvući što više smeća iz podmorja i podizanje ekološke svijesti naših građana i djece

A upravo su se djeca odazvala u velikom broju i s radošću sudjelovala u čišćenju, odnosno pomaganju u akciji.

Kao i u svake godine, s morskog dna su se izvukli razni predmeti. Od kanti za smeće, akumulatora, starih bova i bokobrana do uvijek prisutne i najmasovnije, staklene ambalaže.
Bilo je čak i bojevi metaka i punih staklenki sokova.

Rizk Casino Bonus

Na kraju spomenimo kako je podršku akciji dala TZ Vodice koja je osigurala vrećice i rukavice, tvrtka Leć koja je osigurala kontejnere i prijevoz istih, Gradsko poduzeće besplatan parking i Grad Vodice ručak za sudionike u hotelu Punta.

Vaša reakcija na članak
Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 15 Svibanj 2022 12:51
djelomob1.jpg